kapat

18.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sebzeli makarna graten
Malzemesi:
* Tuz ve taze çekilmiş karabiber
* 50 gr. çubuk makarna
* 225 gr. karnabahar
* 1 adet ince dilimlenmiş pırasa
* 300 ml. yağsız süt
* 1 çorba kaşığı mısır unu
* 1/4 çay kaşığı hindistancevizi
* 50 gr. ufalanmış tulum ya da rokfor peyniri
* 2 çorba kaşığı taze kıyılmış fesleğen
* 1 çorba kaşığı ufalanmış ekmek

HAZIRLANIŞI:
Tuzlu suyu koyduğunuz tencerenin üzerine metal bir süzgeç yerleştirin. Karnabahar ve pırasayı süzgece koyup kapağını sıkıca kapatın. (İki yemek birden pişirebilen çelik tencereniz varsa hayatınız çok kolaylaşacaktır.) Makarna ve sebzeleri yaklaşık beş dakika pişirin. Makarnayı süzüp karnabahar ve pırasaya katın. Hepsini bir fırın kabına koyun. Graten yapmak için Kullanacağınız sütten bir çay bardağı kadar ayırın ve içine mısır unu koyarak karıştırın. Kalan sütü hindistancevizi ve baharatlarla karıştırın. Ayırdığınız unlu sütü kaynayan süte ekleyerek karıştırın. Sütü kıvam alacak ve koyulaştırmaya başlayacaktır. Üç dakika pişirin. Peynirin yarısını hazırladığınız gratene ekleyin ve bu karışımı makarna ve karnabaharın üstüne dökün. Fesleğen, soya filizi ufalanmış ekmeği ve kalan peyniri de üstüne serpip orta ısıda altın rengine gelinceye kadar pişirin.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır