|
Bravo Senatör Meryem
Belçika'nın ilk Türk senatörü Meryem Kaçar, makam arabasını geri çevirerek bisikleti tercih etti. Mütevazı kişiliği, çalışması ve yardımseverliği ile halkın sevgilisi
Geçen yıl Haziran ayında Belçika'da yapılan genel seçimlerinde, Yeşiller Partisi'nden Senato'ya giren 30 yaşındaki Türk kızı Meryem Kaçar, farklı çizgisiyle beğeni topluyor. Kaçar, Senatör olduktan sonra ilk iş olarak kendisine tahsis edilen makam arabasını geri çevirmiş. Yerine evden-işe gitmesine yardımcı olacak bir bisiklet aldırmış. Bisikletle işine en hızlı şekilde ulaştığını, bunun kendisine hem para hem de zaman kazandırdığını vurgulayan Kaçar, birçok meslektaşından bu yüzden tepki aldığını da söylemekten kendini alamıyor.
TERZİLİKTEN SENATÖRLÜĞE
Eskişehir'de doğan ve 7 çocuklu bir ailenin 6'ıncı çocuğu olan Senatör Meryem Kaçar, 19 yıl önce Brüksel'e geldi. Meslek lisesinde terzilik bölümden mezun oldu. Kaçar, mezuniyetinden 3 yıl sonra Gent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydını yaptırdı. Fakültede Sosyalist Parti'nin eski İçişleri Bakanı John Van de Lanotte'den ders alan Kaçar, o zamanlar politikaya atılmaya karar verdi.
Yeşiller'in izlediği politikayı daha samimi bularak 7 yıl önce bu partiye üye oldu. Senatör olmadan önce bir genel ve bir yerel seçime katılan Meryem Kaçar, son seçimde kazanmasına oldukça şaşırdığını söylüyor.
1 YILDA 11 YASA
Yaptığı işin çok kutsal gören Meryem, parlamentoda bir yılda 11 yasanın çıkmasında aktif rol oynadı. Bu yoğun temposunu "Somut çalışmalar yapmayı seviyorum. Laf değil iş üretmek istiyorum. Yaptığın işin meyvelerini aldığım zaman daha verimli çalışabiliyorum" diye açıklayan Türk Senatör, Belçika'da kaçak yaşayanlara bir defaya mahsus af getiren "Kaçaklar Yasası" ve "Çifte Vatandaşlık Yasasını" çıkartırmak için büyük çaba harcıyor. Avrupa'da yaşayan Türk insanının kendi geleceğini belirlemesinde eğitimin kilit rol oynadığını ve gençlerin mutlaka bir diplomaya sahip olmaları gerektiğini savunan Meryem, "Hiçbir şey imkansız değil. Düşüncenin gücünü küçümsemeyin" diyerek, yurtdışında yaşayan Türk ailelerin, çocuklarının eğitimi ile daha yakından ilgilenmeleri istedi.
"EVLENMEYE ZAMAN YOK"
Gent Üniversitesi Tarih bölümünde okuyan kardeşi Hilmi Kaçar ile aynı evi paylaşan Meryem, "O kadar yoğunum ki, evlenmeye vakit bulamıyorum. Ailem çok istiyor ama işten başımı kaldırımıyorum" ifadesini kullanıyor. "Boş vaktim olsa, herhalde konserlere gitmek isterdim" diye konuşan Meryem, akşamları kardeşinin evde kendisine "çello" çalarak bu özlemini giderdiğini de vurgulamaktan geri kalmıyor.
Fikret AYDEMİR
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|