kapat

09.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Camel Trophy suya indi
Camel Trophy'de değişim rüzgarları esiyor. Bu yıl botlarla yapılan yarışmanın startı Pasifik'teki minik ada Tonga Krallığı'ndan verildi

Camel Trophy, büyükler için hazırlanmış maceralarla dolu heyecan oyunu. Dünyanın en zorlu coğrafyalarına ulaşmak, balta girmemiş ormanlarını, derin sularını keşfetmek, medeniyetin ulaşmadığı noktalarda yaşamı yeniden keşfetmenin bir oyun haline geldiği Camel Trophy, bu yıl Tonga Krallığında start aldı.

20 yıldır aralıksız gerçekleştirilen ve Camel Trophy adıyla son kez gerçekleştirilen Camel Tropy'de bir ilk de startın bir kral tarafından verilmesi oldu. 82 yaşına girişi törenle kutlanan Kral Taufa'ahau Tupou, 16 ülkenin adaylarını tek tek kabul ederek, başarılar diledi.

Kral Taufa'ahau Tupou tarafından verilen startla yola çıkan katılımcı gazeteciler ve adayları taşıyan 32 RIB, 20 Temmuz'da Samoa Apai'de son bulacak macera için Pasifik'in mavi sularına açıldı.

Altın sarısı sahilleri, heyecan verici mercanlıkları ve sıcak insanlarıyla farklı bir dünyanın kapılarını aralayan Tonga adalarına verilen start, üç etap halinde gerçekleşecek. 1 Temmuz'da başlayan ve 4 Temmuz'da Kral Taufa'ahau Tupou'nun doğumgünü kutlamalarıyla mola veren maceranın ilk etabında, Kanarya Adaları ekibi en iyi sonucu aldı. Ancak Camel Trophy Tonga-Samoa 2000 diğer yıllara göre farklı sonuçlanacak. Her zaman en iyinin seçildiği macerada bu yıl kazanan "şanslı ekip" olacak.

20 GÜNLÜK HEYECAN
Tongatapu'nun başkenti Nuku'alofa'dan hareket eden 16 ülkenin ikişer kişilik ekipleri, mercanlarla çevrili adalara hareket etti. Kendilerine verilen noktalar için zaman zaman kristal mavi sulara dalan ekipler RIB'lerde taşıdıkları bisikletlerle ada içlerinde saklanan noktalara pedal çevirdi.

Macera tecrübesinin tadına varılan ilk etapta İngiliz takımın teknesini devirmesi, Fransız takımı takip eden bir gazetecinin kolunu kırması, macerada yaşanan heyecanı artıran olaylar olurken, gün sonunda adalarda kamp kuran ekipler kurdukları çadırlarda güney yarımkürenin yıldızlarını seyrederek gecelediler. 20 günlük heyecan kesici macerada RIB'lerle yol alacak adaylar, ikinci etap sonunda Vava'u dive'de konaklayacak.

Fiji'deki siyasi karışıklık nedeniyle sonradan eklenen Samoa ise ekiplerin son durağı olacak. Ekipler son etapta gün değişim çizgini geçerek bir gün öncesine gidecekler ve o günü yeniden yaşayacaklar. Kendilerine verilen yüksekteknoloji araçlarla navigasyon, dalış, tırmanma, bisikletle hedefleri bulacak adaylar için kas gücünün yanısıra strateji üretme, ekip çalışması başarıyaçulaşmada önemli kriterler olacak.

Recai KÖMÜR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır