|
|
Karnabahar salatası
Malzemesi:
* 1 adet orta boy karnabahar
* 3 çorba kaşığı tuz (haşlama için)
* 1 çay bardağı limon suyu
* 2 diş sarmısak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limon kabuğu
* 1 demet dereotu
|
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye yapraklarını soyduğunuz karnabaharı koyun. Üstünü kaplayacak kadar su ekleyip 3 çorba kaşığı tuz atın ve bir limonun kabuğu ile kaynatın. Su kaynamaya başlayınca 3 dakika ile 6 dakika arasında haşlarsanız karnabaharın çiçekleri diri diri kalır. Haşlanan karnabaharların çiçeklerini saplarından ayırıp bir çukur servis tabağına yerleştirin. Öte yandan, bir çay bardağı limon suyunun içine, dövülmüş sarmısağı, ince kıyılmış dereotunu, zeytinyağını katıp iyice çırpın. Bu sosu karnabaharların üzerine dökün. Dağıtmadan, ezmeden karıştırın. Ilık veya soğuk ikram edin.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|