kapat

09.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Karnabahar salatası
Malzemesi:
* 1 adet orta boy karnabahar
* 3 çorba kaşığı tuz (haşlama için)
* 1 çay bardağı limon suyu
* 2 diş sarmısak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limon kabuğu
* 1 demet dereotu

HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye yapraklarını soyduğunuz karnabaharı koyun. Üstünü kaplayacak kadar su ekleyip 3 çorba kaşığı tuz atın ve bir limonun kabuğu ile kaynatın. Su kaynamaya başlayınca 3 dakika ile 6 dakika arasında haşlarsanız karnabaharın çiçekleri diri diri kalır. Haşlanan karnabaharların çiçeklerini saplarından ayırıp bir çukur servis tabağına yerleştirin. Öte yandan, bir çay bardağı limon suyunun içine, dövülmüş sarmısağı, ince kıyılmış dereotunu, zeytinyağını katıp iyice çırpın. Bu sosu karnabaharların üzerine dökün. Dağıtmadan, ezmeden karıştırın. Ilık veya soğuk ikram edin.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır