kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vanilya kremalı armutlu tart
Malzemesi:
* 250 gr. süt
* 600 gr. şeker
* 2 adet yumurta
* 30 gr. nişasta
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 adet portakal rendesi
* 250 gr. milföy hamuru
* 30 gr. tereyağ
* 4 adet orta boy armut

HZIRLANIŞI
Krema için sütü, şekeri, yumurtayı, nişastayı, vanilyayı ve portakal rendesini derin bir kapta koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra içine tereyağını ekleyin ve soğumaya bırakın. Diğer tarafta milföy hamurunu 2 cm. kalınlığında açın. Vanilyalı kremayı ince bir şekilde hamurun üzerine sürün. Armutları soyup çekirdeklerini çıkarın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra ince ince dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Arzuya göre dondurma ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır