kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mossad greve gidiyor
İsrail'in bir ajanı yargılanmak üzere İsviçre'ye iade etmesi öfke yarattı. Mossad ajanları hükümeti greve gitmekle tehdit ediyor

İsrail gizli servisi Mossad hükümeti protesto etmek için greve gitme hazırlığı içinde. İsrail radyosunun haberine göre, hükümetin İsviçre'de gizli bir görev sırasında yakalanan "Yitzak-Ben-Tal" kod adlı Mossad ajanını yargılanmak üzere İsviçre'ye iade etmesi, Mossad ajanlarını kızdırdı. Mossad ajanları Ben-Tal'ı İsviçre'ye iade etmenin yaralı bir askeri savaş meydanında bırakıp gitmeye benzediğini ifade ediyor.

YARGILANAN İLK AJAN
İsrail hükümeti ise iade kararını savunuyor. Başbakanlığa yakın kaynaklar, Ben-Tal'ın iadesi için İsviçre'ye 2 yıl önce söz verildiğini belirterek hükümetin uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme konusunda kararlı olduğunu bildiriyorlar.

Hükümet karar hakkında açıklama yapmaktan kaçınıyor. Konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakan Savunma Bakan Yardımcısı Ephraim Sneh, "İsrail'in güvenlik güçleri karanlıkta açan, güneşte solan bir çiçek gibidir" yorumunu yaptı.

Öte yandan Ben-Tal'ın yargılanmasına geçen Pazartesi günü İsviçre'nin Lozan kentinde başlandı. Ben-Tal mahkemede güvenlik nedeniyle gerçek kimliğini açıklamayı reddetti. Mossad ajanı, 1998 Şubat ayında İsviçre'de Abdullah Zein adlı bir Hizbullah militanının evinde, telefonuna dinleme cihazı yerleştirmeye çalışırken yakalandı. Mahkemede, hakkındaki yabancı bir ülke adına yasadışı faaliyette bulunmak, casusluk ve sahte kimlik kullanmak suçlamalarını kabul etti. Ben-Tal İsrail dışında bir ülkede yargılanan ilk Mossad ajanı olma niteliğini taşıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır