kapat

06.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yanmaya devam!
Amerika'nın önde gelen haber kanalı CNN'den yapılan açıklamaya göre, sıcaklıkların Balkanlar'da 24 saat içinde düşmesi ancak Türkiye ve Yunanistan'da ise birkaç gün daha sürmesi bekleniyor...

Dünyayı kasıp kavuran sıcak hava dalgası, ünlü haber kanalı CNN'de de özel anonslar ve özel hava durumu programlarıyla yer alıyor. Amerika'nın tanınmış gazetelerinden Washington Post da Balkanlar'daki sıcaklara geniş yer ayırdı. İzleyicilerini Balkanlar'daki aşırı sıcaklar konusunda uyaran CNN, alınması gereken tedbirleri ekrandan yazılarla ve anonslarla duyuruyor.

TÜRKİYE'DE SICAKLARA DEVAM
Türkiye ve Yunanistan'da yüksek sıcaklıkların 3-4 gün daha devam edeceği söylenirken Kuzey Avrupa hızı saatte 85 km'ye varan fırtınanın etkisinde. Kuzey Almanya'da etkili olan fırtına can kaybına yol açmazken Avusturya'da önceki gece üç kişi yıldırım çarpması sonucu yaşamını kaybetti. Fransa ise bir haftadır alçak basıncın etkisinde. Fırtına ve sel iki kişinin yaşamına mal oldu. Balkanlar ve Avrupa'nın bazı ülkeleri ise sıcaktan nasibini olumsuz yönde alıyor.

* İTALYA: Özellikle Gargano bölgesinde esen kuru ve sıcak rüzgarlar birçok yangına neden oldu. İtalya Devlet televizyonu RAI, Sardunya adası ve çevresinde sıcaklıkların 50 dereceye kadar ulaştığını açıkladı.

* HIRVATİSTAN: Birçok köy ve çiftlikte yangınlar çıktı. Adriyatik kıyısındaki Sibenik kasabasında 250 hektar ormanın yandığı belirtiliyor. Ancak bölge mayınlardan henüz temizlenmediği için yangına müdahale edilemiyor.

* SIRBİSTAN: Birçok şehirde sıcaklıklar 40 dereceyi aştı. Hastaneler, sıcaklar nedeniyle rahatsızlanan hastalarla dolup taşıyor. Yetkililer, halkı kesinlikle evden çıkmamaları konusunda uyarıyor.

* KIBRIS: 30 Haziran-3 Temmuz döneminde hava sıcaklıkları Ercan'da 41.5, Lefkoşa'da 39.7, Magosa'da 36 derece olarak tespit edilirken, hava sıcaklığının haftasonuna kadar iç kesimlerde daha da aratacağı söyleniyor.

* BULGARİSTAN: Aşırı sıcaklar yüzünden ülke genelinde binlerce kişinin baygınlık ve kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastanelere başvurduğu bildirildi. Hava sıcaklığı 42 dereceye ulaştı.

* İRAN: Abadan kentinde, aşırı sıcaklar yüzünden yaşanan içme suyu sıkıntısı halkı canından bezdirdi. Gölgede 52 dereceye ulaşan hava sıcaklığıyla bunalan halk, sokaklara dökülerek su sıkıntısını protesto etti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır