kapat

04.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çubuk kebabı
Malzemeler:
* 1 kilo koyun eti
* 3 adet patlıcan
* 3 adet iri patates
* 2 tane domates
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 su bardağı sıvı yağ
* Yeterince tuz, biber
* Kekik

HAZIRLANIŞI:
Eti kemiksiz tarafından alıp kuşbaşı doğrayınız. Patlıcanları alaca soyup, ceviz büyüklüğünde doğrayınız. Tuzlu suya atıp bir süre bekletip acısını alınız. Patates ve soğanları da ayıkladıktan sonra kuşbaşı doğrayınız. Bu çubuklara bir et, bir patlıcan, bir soğan olmak üzere etlere geçiriniz. Hazırladığınız bu şişleri kızgın kızartma yağında, etler yumuşayıncaya kadar kızartınız. Kızarttığınız şişlerin yağını süzdürüp, bir tepsiye diziniz. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyiniz. Rendelediğiniz domatesleri şişlerin üzerine dökün. Bir parça su serpin. Ufak parçalara ayırdığınız margarini şişlerin arasına yerleştirin. Tuzunu, biberini, kekiğini ekin. Tepsinin üstünü örtüp, hafif ateşte yarım saat kadar pişirin. Çubukları sıcak sıcak ikram edin.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır