Koç'a enerjide Norveçli partner
Koç Holding ile Norveç milli petrol ve doğalgaz şirketi Statoil, doğalgaz ve enerjide işbirliğine gidecek
KOÇ Holding'in enerji sektöründeki büyüme isteği ile Statoil'in Türkiye pazarına güçlü bir ortakla girme niyeti, bu iki şirketi doğalgazla ilgili enerji sektöründe aktif olarak yer alma hedefinde buluşturdu.
Koç ve Statoil, işbirliği ve ortaklık yapabilecekleri projeleri belirleyip bunları geliştirmek üzere çalışmalarını yürütecekler. Enerji sektöründe aktif holdinglerden biri olan Koç'un bu sektördeki şirketleri arasında, Aygaz, Gazal, Zinerji ve Entek var. Avrupa'nın en büyük petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olan Statoil, Avrupa'ya ve dünyanın çeşitli bölgelerine petrol, doğalgaz ve LPG pazarlıyor.
KOÇ'TAN KINAMA
Koç Holding, 1 ve 3 Temmuz 2000 günlerinde Star Gazetesi'nde yer alan haberlerle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
"Eski Yürütme Kurulu Başkanı İnan Kıraç ve topluluğumuzu hedef alan haberleri esefle karşılıyoruz. Topluluğumuzun her kademesinde 37 yıl görev yapmış ve en son olarak da Yürütme Kurulu Başkanlığı'nı üstlenmiş, Koç Holding dahil olmak üzere pek çok şirketimizin Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunmuş ve yaş haddi dolayısıyla emekli olmuş Sayın İnan Kıraç ve topluluğumuzu hedef alan bu yayınları kınıyor ve grubumuz ile ilgisi olmayanlar arasındaki bu tartışmanın içine çekilme gayretini tasvip etmiyoruz."
|