kapat

04.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mükemmel yarasa
İngiliz mühendislerin geliştirdiği yarasa kanatlı uçaklar, çok daha az yakıt yakacak, hızlı yol alacak, üstelik çevreye hiç zarar vermeyecek

BU AY TANITILACAK
İNGİLİZLER, 10 yıl içinde gökyüzünde süzülecek yeni bir yolcu uçağı geliştirdi. Havayolu şirketlerinin sabırsızlıkla beklediği uçak, bu ay İngiltere'nin Farnbough kentinde açılacak Havacılık Fuarı'nda tanıtılacak. Uçağın en önemli özelliği, yarasa şeklindeki dev kanatları. Gövde ve kanatları neredeyse aynı seviyede olduğu için basınca karşı dayanıklılığı büyük ölçüde artan uçak, bugünkü uçakların üçte biri kadar yakıt harcayacak.

MALİYETİ 127 TRİLYON
KANAT genişliği 80 metre olan uçağın adı henüz konulmadı. İngiltere'deki Cranfield Üniversitesi'nde geliştirilen çelik yarasanın motorlarını Rolls Royce üretecek. Yolcuların rahatsız olmaması için motor gürültüsünü minumuma düşürmek için çalışmalar sürüyor. Saatte 1040 kilometre hız yapacak olan uçağın yolcu kapasitesi de bin kişi. Uçuş sırasında ozon tabakasına zarar vermeyen uçağın maliyeti 140 milyon sterlin.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır