|
Kıyma kebabı
Malzemesi:
* 500 gr. orta yağlı kıyma
* 2 adet soğan
* 1 adet yumurta
* Yeterince tuz ve karabiber.
|
HAZIRLANIŞI:
Kıymanın içine rendelenmiş soğanı, bir bütün yumurtayı, tuzu ve karabiberi koyup 5-10 dakika yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, her parçayı şişe yapışmaması için, sıkıp bırakarak şişlere geçirin. Kıyma kababında kullanacağınız şişlerin eni 1 cm. civarında, uzunluğu 40 cm.'den kısa olmamalıdır. Hazırladığınız şişleri kömür ateşinde, yoksa elektrik ızgarasında çevirerek pişiriniz. Sıcak sıcak servis ediniz.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|