kapat

29.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kimse prim kazanmadı
ANAP lideri Mesut Yılmaz, dün partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüce Divan tartışmalarından tüm siyasi partilerin ve Meclis'in yıprandığını söyledi.

Yılmaz, "Türkiye'de son haftalarda yaşanan olaylar hiç kimseye prim kazandırmamıştır. Türk siyaseti ve Meclis'i yıpranmıştır. Siyasi amaçlara alet edilmeye çalışılması toplumun denetim mekanizmalarına ve hukuka güveni sarsmıştır" dedi.

Oylamaların tamamlanmasından sonra ANAP'ın duygusal davranacağı yolunda yorumlar yapıldığına işaret eden Yılmaz, şunları söyledi: "Ne hükümet ne parlamento çalışmalarımızda ülkemizin içinde bulunduğu şartları ağırlaştıracak hiçbir tutum içinde olmayacağız. Bizim hükümet çalışmalarında duygusal davranmamız hiçbir zaman söz konusu değildir." Yılmaz, bundan sonra hükümet çalışmalarında sadece iki önemli ilkeye dikkat edeceklerini belirtirken, ilkeleri şöyle açıkladı: "Birincisi hükümet programı ve hükümet protokolüne riyaet konusudur. İkincisi de AB'ye uyum yolunda aldığımız ekonomik istikrar tedbirlerinin eksiksiz hayata geçirilmesi, siyasi alandaki kriterlere uyum çalışmalarının hiçbir ön yargıya dayanmadan süratle tamamlanmasıdır. Ortaklarımızdan bundan başka beklentimiz yoktur" Yılmaz, Yüce Divan tartışmalarının siyasi tartışma konusu olmaması için Anayasa'nın 100 ve 83. maddelerinde değişiklik teklifi hazırladıklarını açıkladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır