|
|
Yasaklar turisti bezdirdi
İçişleri Bakanı Tantan'ın saat 24.00'ten sonra yüksek sesle müzik çalınmasını yasaklaması 2 bin 500 barın bulunduğu Bodrum'u fena vurdu
Yaklaşık 2 bin 500 bar ve gece kulübü ile 700 civarında otelin bulunduğu Bodrum'da, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın eğlence yerlerine getirdiği gece 24.00'ten sonra yüksek sesle müzik çalma yasağı terör estiriyor. 1 yıldır süren yasak yüzünden özellikle İngiliz turistlerin keyfi kaçınca rezarvasyonlarda yüzde 25'e yakın düşüş oldu. Bodrum Turizmini ve Eğlence Sektörü'nü Geliştirme Derneği yöneticilerinden Doğan Arslan, Bodrum'un bir "yasaklar şehri" olduğunu söyledi. Bodrum'a genellikle İngilizlerin geldiğini belirten Arslan, "İngiliz turizm acenteleri saat 24.00'ten sonra eğlencenin yasak olup olmadığını Türkiye Büyükelçiliği'ne soruyorlar" dedi.
Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Halil Özyurt ise, barların saat 24.00'ten itibaren müzik yayınlarının durdurulmasındaki hatanın Bodrum Kaymakamı Uğur Boran'dan değil İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'dan kaynaklandığını vurguladı.
TANTAN'IN YORUMU
Özyurt, "Şikayetimizi İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a ilettik. Tantan'ın yorumu; 'Biz vurun dedik, onlar öldürdü' şeklinde oldu" diye konuştu. Bodrum Kaymakamı Uğur Boran'ın açıklaması ise şöyle:
"Sadece gürültü yapan yerleri kapatmıyoruz. Şimdiye kadar 15 eğlence yerini gürültü nedeniyle; 29 işyerini hanutçuluk yaptıkları için; 8 otel ve pansiyonu da fuhuş yaptırdığı için kapattık."
Tebernüş KİREÇCİ - Taner ALKAN
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|