kapat

27.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koalisyonda YÖK krizi
Koalisyon ortakları MHP ve ANAP arasında yaşanan Yüce Divan krizinin ardından bu kez de DSP ile MHP arasında "YÖK çatlağı" çıktı.

Meclis YÖK Araştırma Komisyonu'nun MHP'li üyelerinin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu aleyhindeki ifadeleri ve suç duyurusu talebine DSP tepki gösterdi.

YÖK Komisyonu raporunda, YÖK ve üniversiteleri hedef seçmiş bazı anti-laik kesimlerin görüşlerinin yansıtıldığını belirten DSP Milletvekilleri Masum Türker, Ayşe Gürocak ve Hasan Erçelebi rapora muhafelet şerhi koydular. Muhalefet şerhinde MHP'li üyelerin görüşlerine karşı çıkıldı. DSP'li Türker, komisyon raporunda İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun haksız bir şekilde eleştirildiğini de dile getirdi.

Üç DSP'li üyenin muhalefet şerhinde şu görüşlere de yer verildi: "Atatürk ilke ve inkılaplarına ve cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı öğretim üyesi ve üniversite yöneticilerini sindirmek için zemin arayan, anti-laik bölücü ve cumhuriyet karşıtlarına ve kişisel husumet besleyenleri yüreklendirecek, objektif belgelere dayanmayan ve gerçekleri yansıtmayan subjektif suçlamalara yer verilmesini doğru bulmuyoruz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır