kapat

27.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Parayı veren ormanı yakar!
Orman Bakanlığı ormanlarda mangal yakılmasını yasakladı, Orman Bölge Müdürlüğü ise para hırsı uğruna yasağı gevşetti; mangalcılara göz yumdu

ÖNLEMİ ENGELLEDİLER
BODRUM'daki büyük orman yangınından sonra Orman Bakanlığı'nın Türkiye'deki tüm ormanlık alanlarda geçerli olmak üzere koyduğu "ateş yakma yasağı"nı, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, para hırsı uğruna deldi. Müdürlük, Fatih Ormanı'nda mangalcılara karşı önlem alan özel işletmeciye engel oldu.

"SEN KARIŞMA" DEDİLER
FATİH Ormanları'nın işletmecisi Dizayn Limited Şirketi, Orman Bakanlığı'nın ateş yakma yasağını uygulamak ve denetlemek için 15 kişilik özel güvenlik birimi kurdu. Ancak, Orman Bölge Müdürlüğü, işletmeci firmaya şu akıl almaz ültimatomu verdi: "Yasağın uygulanmasına sen karışamazsın. Piknikçilere müdahale etme!."

MANGALLAR TÜTTÜRÜLDÜ
DENETİM kalkınca Fatih Ormanları, hafta sonunda mangalcıların istilasına uğradı. Yüzlerce mangal yakıldı, dumanlar gökyüzüne yükseldi. Orman Bakanlığı'nın yasağı hiçe sayıldı; İstanbul'un en büyük akciğerlerinden biri olan Fatih Ormanları Başmüdürlük'ün bir tek bekçisine emanet edildi, "yangın riski" ile baş başa bırakıldı.

BEKİR BATU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır