kapat

27.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Malki davası cepten naklen
MUSEVİ işadamı Nesim Malki'yi öldürtüğü iddia edilen Erol Evcil ile arkadaşlarının yargılanmasına İstanbul DGM'de devam edildi. Tanık olarak dinlenen, Evcil'in koruması eski polis memuru Esat Kaya, Evcil'le 1.5 yıldır konuşmadığını söyledi. Duruşma çıkışında, Burhanettin Türkeş'in damadı cep telefonunu açık tutarak ifadeleri dinlettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Türkeş'in damadının, eski polis memuru Esat Kaya tanık olarak dinlendiği sırada cep telefonu açık tutarak konuşmaları karşı tarafa dinletmekle suçlandı. Mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini kabul etmeyerek tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 21 Ağustos'a erteledi.

Çelik'e 10 yıl hapis istendi
ABDİ İpekçi ve Papa suikastı davalarının sanığı Oral Çelik hakkında, 10 yıl hapis cezası istendi. Çelik, bir gece klubünde çalışan Ukrayna uyruklu Steplena Kromova isimli kadını kaçırmak ve alıkoymak ile suçlanıyor. Ankara 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Savcı Hasan Dursun Çelik hakkında zorla ırza geçmeye teşebbüs suçundan ise dava açıldığını hatırlatarak, sanığın bu suçtan mahkumiyetini gerektirir yeterli delil olmadığından beraatini istedi. Ancak Dursun, Çelik'in kadın kaçırma ve zorla alı koyma fiilini düzenleyen 429/1 maddesi gereğince 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme Başkanı sanıklara savunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Ağca: Emanuela hâlâ Türkiye'de
KARTAL Cezaevi'nde tutuklanan terörist Mehmet Ali Ağca'nın ağabeyi Adnan Ağca, dün vasi tayini için geldiği Kadıköy Adliyesi'nde, İtalya'da ülkücüler tarafından kaçırıldığı iddia edilen Emanuela Orlondi'nin Türkiye'de yaşadığını kardeşinden öğrendiğini söyledi. Adliye önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adnan Ağca, kardeşi Mehmet Ali Ağca'ya karşılık İtalya'dan ülkücüler tarafından kaçırıldığı iddia edilen Emanuela Orlandi'nin, Türkiye'de yaşadığını cezaevindeki görüşmeleri sırasında kardeşinden öğrendiğini belirterek "İnşallah yaşıyordur" dedi. Gazetecilerin, "Mehmet Ali Ağca serbest kalacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine de Adnan Ağca, "Serbest kalmamasını gerektirecek hiçbir şey yok. İnşallah serbest kalacak" şeklinde konuştu.

Saniye ERGÖNÜL

Loto'da büyük şans
Sayıal Loto'nun 189. hafta çekilişinde, iki ayrı kolonda 6 sayıyı bilen şanslı loto talihlisi 317.7 milyarlık ikramiyesini dün aldı. Aydın'ın Germencik ilçesinde yaşayan ve adı açıklanmayan çiftçi, bir kolonda 6'yı tutturduğunu görerek ikramiyesini almaya geldi. Ancak Milli Piyango yetkilileri, talihliye 2. ve 4. kolonların aynı olduğunu ve dolayısıyla iki katı ikramiye alacağını söyleyince sevinci de ikiye katlandı. Yetkililer, Sayısal Loto'nun bugüne kadarki çekilişlerinde ilk kez böyle bir olaya rastlandığını söylüyor.

60 YAŞINDA
317 milyar 794 milyon 240 bin liralık ikramiyenin çekini, dün Milli Piyango İdaresi'nden alan Tarişbank Germencik Şubesi Müdürü Ardıç, küçük yerlerde deşifre olmanın çok zor olduğunu, talihlinin, isminin açıklanmasını istemediğini söyledi. Talihlinin yaşının 60'ın üzerinde olduğunu belirten Muammer Ardıç, çiftçilikle uğraşan talihlinin, ilkokulu bitirmediğini ve rakamları da tam tanımadığını ifade etti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır