kapat

27.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İBDA-C lideri Akıl Hastanesi'nde
İntihara kalkışan ve son anda kurtarılan Salih İzzet Erdiş, dün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı

İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi olarak bilinen yasadışı İBDA-C örgütünün elebaşısı Salih Mirzabeyoğlu takma adlı Salih İzzet Erdiş tel ile kendini asmak istedi. Erdiş'i koğuş arkadaşı Fazıl Aslantürk'ün son anda kurtardığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti: Önceki gün kafası kanlar içerisinde Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Erdiş, "sandalyeden düştüm", "merdivenlerden yuvarlandım", "ranzadan düştüm" gibi değişik ifadeler verince araştırma başlatıldı. Kartal Özel Tip Cezaevi'nde yapılan araştırmada Erdiş'in boğazına geçirdiği teli ranzaya bağlayıp intihara kalkıştığı öğrenildi. Aynı koğuşta kalan arkadaşı Fazıl Aslantürk'ün olayı fark edince hemen teli kestiği ve telin kesilmesiyle yere düşen Erdiş'in başını yere çarparak yaralandığı belirtildi.

Salih İzzet Erdiş psikolojik rahatsızlığının araştırılması için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Erdiş hastanede özel bir hücreye kapatıldı. Öte yandan İBDA-C elebaşının avukatları müvekkillerinin sandalyeden düşerek yaralandığını iddia etti. Avukat Hasan Ölçer ve Harun Yüksel, intiharın, Erdiş'in dini görüşlerine ters düştüğünü savundu.

Hüseyin Şentürk -Kaan ÖZBEK-Mehmet ÖZIŞIK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır