kapat

27.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TÜSİAD: Liderler rahatlattı
Yücaoğlu: Kurt-kuş tartışmalarıyla ilgilenmiyoruz. Önemli olan istikrarın devamı. Liderlerin açıklamalarından da bunun süreceği izlenimini aldık

ANKARA- Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erkut Yücaoğlu, ekonomideki olumlu gelişmelerin sürmesi ve AB'ye entegrasyon takviminin kesintisiz işlemesi için siyasi istikrarın şart olduğunu söyledi. Yücaoğlu başkanlığındaki TÜSİAD heyeti dün TBMMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sema Pişkinsüt'ü Meclis'teki makamında ziyaret etti. Yücaoğlu, "Çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. Destek olma gayreti içindeyiz, bunun için biraz daha bilgi almak istedik" dedi.

Pişkinsüt ise, komisyonun bugüne kadar çalışma raporlarını kapsayan 9 kitap çıkarttığını, bu raporların iktidarı ve muhalefetiyle tüm komisyon üyelerinin oy birliğiyle hazırlandığını söyledi. Pişkinsüt, "Hepimiz devletin sahibiyiz. Sivil örgütlerin, özellikle parlamentonun bilinçlendirmesiyle, milletin yapacağı değerlendirmeyle gelecek şekillenecektir. Türkiye şu anda bu aşamada" dedi.

KURT-KUŞ KAVGASI
Yücaoğlu, kabulde gazetecilerin, "Siyasetteki kurt-kuş tartışması sanayicilerin penceresinden nasıl görülüyor?" sorusuna şu yanıtı verdi: "O tartışmaları pek okumuyoruz. Ekonomi açısından önemli olan siyasi istikrarın devamı. Liderlerin açıklamalarından da hükümetin devam edeceği izlenimini aldık."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır