kapat

27.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Güven Erkaya'nın ardından

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer

'Büyük üzüntü duyuyorum'
EMEKLİ Oramiral Güven Erkaya'nın vefatından büyük üzüntü duyuyorum. Güven Erkaya'ya, Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve diğer çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan

'Hayırla yad edilmelidir'
HER canlı, her nefis ölümü tadıcıdır. Güven Erkaya da bu kaideye göre hayatını kaybetmiştir. Ölüler arkasından beyanda bulunamayız. Ölülerin hayırla yad edilmesi hususunda üzerimizde emir vardır. Sayın Erkaya hakkında da değerlendirme yapmamız mümkün değil.

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz

'Ona ihtiyacımız vardı'
GÖREV alanıyla ilgili konulardaki uzmanlığı yanında, boğazlardaki geçiş güvenliğine ilişkin çok önemli çalışmaları ile de kamuoyunun takdirini kazananan merhum Güven Erkaya'yı, birikimine ve tecrübelerine büyük ihtiyacımız olduğu bir sırada, verimli döneminde kaybetmiş olmamız, üzüntümüzü daha da artırıyor.

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu

'Mümtaz bir komutandı'
ATATÜRK ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu Erkaya, kahraman Türk ordusunun yetiştirdiği mümtaz bir komutandı. Ömrünü Türk milleti ve devletine adamış, emekli Oramiral Erkaya'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün bulunduğu noktadaki hizmetleri takdirle yerini alacak ve onu hep minnetle anacağız.

Emekli Orgeneral Çevik Bir

'Çok büyük kayıp'
Güven Erkaya amiralimiz, bir devlet adamıydı, bir askerdi, bir diplomattı. Ve sorumluluk duygusunu en had safhada taşıyan komutanımızdı. Hakikaten devletimiz için çok büyük bir kayıptır. Hastalığının son günlerinde bile kendisi devleti milleti düşünmekten geri kalmamış; yol gösterici yazılar yazmıştır.

Gazeteci Kurtul Altuğ

'Atatürkçü inanmış ve laik'
KENDİSİNİ çok geç tanımış olmak büyük bir talihsizliktir. Gerçek bir Atatürkçüydü, inanmış ve laikti. Atatürk devrim ve ilkelerine sonuna kadar bağlı kalan nadir insanlardan biriydi. Acımız büyük. Böyle değerli insanların aramızdan erken ayrılması Türk toplumu için üzüntü verici. Başsağlığı diliyorum.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır