kapat

27.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İskenderun'a termik santral
Alman Steag şirketi, İskenderun'da termik santral yapılmasıyla ilgili anlaşmayı imzaladı. Merkezi Almanya'nın Essen kentinde bulunan Steag şirketinden yapılan açıklamada 1.5 milyar dolara malolması beklenen enerji santralinin Steag'ın geçmişindeki en büyük yatırım olduğu vurgulandı. Steag ile İsken adlı Türk şirketi tarafından yapılacak ve taşkömürü ile çalışacak olan enerji santrali 20 yıl süreyle TEAŞ için enerji üretecek. Santralın 2003 yılından sonra Steag şirketine her yıl 800 milyon mark gelir getirmesi bekleniyor.

Sonera'ya 1 milyar dolar gelir
Turkcell'in İsveçli ortağı Sonera elinde bulunan hisselerin yüzde 10'unu halka arzla satacağını açıkladı. Sonera halen Turkcell'in yüzde 41.5'ine sahipti. Bu satış sonrasında şirketin payı yüzde 37'e inecek. Sonera bu satıştan en az 987 milyon dolar en fazla 1.2 milyar dolar gelir edecek. Yapı Kredi Bankası da elindeki Turkcell hisselerinin yüzde 1'lik kısmını halka arz sırasında satacağını açıkladı. Bankanın bildiriminde 2.4 milyar adet hisse senedinin satılacağı vurgulandı. Turkcell'in halk arz fiyatı üzerinde bankanın satacağı hisselerden en az 160 en fazla 195 milyon dolarlık gelir elde edecek. Banka 180 günlük süre içerisinde ek hisse satışı yapmayacağını vurguladı.

Koç'tan Hollanda ve Danimarka'ya tanker
Koç Grubu'na bağlı olarak hizmet veren RMK Marine Tersanesi'nde, Hollanda ve Danimarka için 4 bin metreküplük 2 kimyasal tankerin yapımına törenle başlandı. Tuzla'daki tersanede yapılan törende konuşan RMK Marine Genel Müdürü Sezai Işık, Hollanda'nın Unifleet BV Şirketi için yapılacak Lieke Theresa ve Danimarka'nın Herning Shipping Şirketi için yapılacak olan Maria Theresa adlı tankerler hakkında bilgi verdi. Işık, 4 bin metreküplük tankerlerle her türlü kimyasal madde taşınabileceğini ifade ederek, paslanmaz çelikten yapılacak tankerlerin 16 ayda tamamlanacağını söyledi. Dünya deniz ticaretinin önde gelen ülkelerinden olan Hollanda ve Danimarka'nın aynı kalitede daha ucuza yapıldığı için tanker yapımında Türkiye'yi tercih ettiklerini ifade eden Sezai Işık, bu ülkelerle iki tane daha tanker yapımı için önümüzdeki günlerde anlaşma imzalanabileceğini kaydetti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır