kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Damak zevki ana karnında gelişiyor
Almanya'nın önde gelen uzmanlarından, Bonn Üniversitesi profesörlerinden Manfred Hansmann, "Erken Doğum Evreleri" üzerine yaptığı araştırmada, anne adayının hamileliğinde en fazla hangi gıdayı tüketiyorsa doğacak çocuğunun da en çok bu besini sevdiğini ortaya koydu.

Prof. Hansmann'a göre; bebeğin damak zevki, ana adayının hamilelik döneminin 20.'inci haftasında başlıyor. Bu dönemden sonra ağırlıklı olarak alınan gıdalar ileride çocuğun seveceği yemekleri oluşturuyor. Alman Bild gazetesinde yayımlanan röportajda, Hansmann 20.'nci haftada çocuğun his ve koku duyuları geliştiğini belirtiyor. Anne tarafından alınan besinlerdeki belirli aromalar kan yoluyla göbekbağına ulaşıyor ve bebeğe geçiyor. Bu aromalar bebek tarafından hafızaya alınıyor. Prof. Hansmann bunun dışında müzik ve stresin de bebek tarafından algılandığı görüşünde. Bu yüzden anne adaylarına hamilelik dönemlerinde stres, üzüntü, yorgunluk gibi dış etkenlerden kaçınmaları tavsiye ediliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır