kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Bu iş bizi aşar'
E-5'in altı ile üstü arasındaki uçurumun kapatılması konusunda belediye başkanlarının eli kolu bağlı. Başkanlar sorunun ancak devletin hazırlayıp yürüteceği makro master planlarla çözülebileceği görüşünde

ÖNCE GÖÇ DURMALI
PLANSIZLIĞIN, altyapısızlığın, düzensizliğin, imar kargaşasının egemen olduğu "E-5 üstü" ile düzenli, planlı, kent mobilyalarıyla süslü, gelişmiş batı ülkeleri kentlerindeki yapılaşmaya sahip "E-5 altı" arasındaki sosyo-ekonomik uçurumun kapatılması konusunda, belediye başkanları aynı temel görüşü paylaşıyor: "Önce İstanbul'a göç durdurulmalı..."

EN AZ 10 YIL İSTER
AYNI ilçeden geçen anayolun bir kenarında keşmekeşin, diğer kenarında çağdaş yaşamın hüküm sürmesini başkanlar, "çözümlenmesi boylarını aşan bir çelişki" olarak niteliyor; "Devlet makro master planları hazırlamalı" diyor. Başkanlar bugün harekete geçilse sorunun en erken 10 yılda çözüleceğini de öne savunuyor.

KADIKÖY/Selami Öztürk
Binaları düzeltmek yetmez. Vatandaşı kent yaşamına uydurmak şart. Bu bir eğitim meselesi. 20 yıldır E-5'in üstünde oturup Boğaz Köprüsü'nden geçmeyenler var. Acil planlar şart. Çözümü zamana bırakırsak çok bekleriz.

MALTEPE/Bahtiyar Uyanık
Şu andaki görünüm iyi değil. Jenerasyon değişikliği lazım. Tedbir alınsa da düzelmesi 10 yıl ister. Belediyelerin gücünü aşan, ciddi ve kapsamlı devlet önlemleri gerektiren bir konu. Tabii biz de elimizden geleni yapıyoruz.

KARTAL/Mehmet Sekmen
Soğanlık ve Yakacık'ta bu çelişkiyi ağırlıklı şekilde hissediyoruz. Bazı çalışmalarımız, tedbirlerimiz var. Bugünden yarına çözülmez. Kartal eski bir ilçe. E-5 üstünde planlı semtlerimiz var. Bu da bizim şansımız.

PENDİK/Erol Kaya
Tapulu araziler bile yoğun göç yüzünden yağmalandı. Nüfus baskısı belediye olarak bizi de bunaltıyor. Çoğu zaman çaresiz kalıyoruz. Devletin ilgi ve desteğinin şart olduğunu düşünüyoruz.

TUZLA/İdris Güllüce
Her yıl 500 bin kişi İstanbul'a göçerse belediyeler ne yapsın? Çözüme devletin makro master planlarla katkısı olmazsa, bu iş düzelmez.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır