kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çiller'e Yüce Divan yolu böyle açıldı...
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller için Yüce Divan'a sevk istemiyle sonuçlanan TBMM Örtülü Ödenek Soruşturma Komisyonu, oldukça ilginç tartışmalara sahne oldu.

Karar oylaması yapılan toplantının tutanak metinlerine göre, Çiller'e Yüce Divan yolunu, komisyona daha önce ifade veren Özel Kalem Müdürü Akın İstanbullu ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, örtülü ödenek skandalı patlak verdiğinde yaptığı "Başbakan bana hiçbir bilgi vermedi" açıklamaları açtı.

Toplantıda Çiller'e yönelik en sert eleştiriler, DSP'li Erol Al'dan geldi. Parsadan'ın Başbakanlık Konutu ve Başbakanlık binasını aradığına ilişkin telefon kayıtlarını tek tek açıklayan Al, "Özel Kalem Müdürü buraya geldi 'görmedim, duymadım, bilmiyorum' dedi. Sanıkların ifade ettikleri dönemlerde telefon konuşmalarının tamamı belgelenmiş durumda. Bunları görmezden gelmemiz mümkün değil Özel Kalem Müdürü'nün açıklamaları, bizi yanıltmaya dönük."

MHP'li Metanet Çulhaoğlu ise Çiller'in örtülü ödenek skandalı patladığında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e bilgi verdiği yönündeki açıklamalarını anımsattı. Çulhaoğlu, "Ancak daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir bilginin kendilerine iletilmediği hususunda fikir mütalaa etmişlerdi. Böyle bir ifadenin olmuş olması, bana göre birçok şeyi de ifade ediyor" dedi.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır