kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TAVUKLU EKŞİLİ KÖFTE
Malzemesi:
* 900 gr. tavuk göğsü
* 200 gr. az yağlı koyun kıyması
* 50 gr. kaşar peyniri rendesi
* 4 adet yumurta
* Bir demet maydanoz
* 2 bardak tavuk suyu
* Bir çay kaşığı karabiber
* Bir limon suyu
* Yeteri kadar tuz
* Bir baş soğan

HAZIRLANIŞI:
Temizlediğiniz tavuğu iki litre su, tuz ve birkaç karabiberle ocağa koyun. Pişince indirip tavuğu didikleyin. Kıyma ile birlikte makineden geçirin. Maydanozu incecik kıyın, soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşarı çekilmiş etin üzerine koyun. Bu malzemenin üzerine yumurtaları kırın. Karışımı iyice yoğurun. Bu hamurdan cevizden küçük köfteler yapın. Beri yanda tavuk suyunu bir tencereye koyun kaynatın. Kaynayan suya köfteleri atın, ateşin ısısını orta dereceye getirin. Köfteleri 10-15 dakika pişirin. Bir kasenin içinde yumurta sarısını ve bir limon suyunu koyup, köftenin suyundan azar azar ilave ederek bir çatalla sürekli çırpın. Kaynamakta olan köfteye, sürekli karıştırarak bu terbiyeyi katın. Bir dakika daha kaynatıp indirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır