kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mesut Yılmaz sertleşti
Yılmaz, MHP'ye "ya tüm Bakanlar Kurulu'nu Yüce Divan'a gönderin, ya da çekilin mesajı gönderdi

ANAP lideri Mesut Yılmaz, dün, partisinin Meclis grup toplantısında MHP'yi ağır bir üslupla eleştirdi ve Yüce Divan kararını "kirli oyun" olarak nitelendirdi. SEKA arazisi ve iki GSM şebekesinin tahsisinde Ecevit dahil tüm DSP'li bakanların imza attığına dikkat çeken Yılmaz, MHP'ye "Ya hepimizi Yüce Divan'a gönderin ya çekilin" çağrısında bulundu. Yılmaz, şu noktaların altını çizdi:

* Bakanlar Kurulu kararlarının altında da başta Sayın Ecevit olmak üzere, tüm bakanların imzası vardır. Dolayısıyla, geçmişten beri birlikteliğimiz devam eden ortağımızın da soruşturma konusu yapılan müşterek siyasal kararları, hukuk açısından savunmasını bekliyoruz.

* Bakanlar Kurulu kararlarına imza atanlardan yalnız Mesut Yılmaz'ı sorumlu gibi ortaya koymak tamamiyle siyasi tezgahtır. Bu siyasi tezgah zamanında CHP, DYP ve FP tarafından kurulmuştur. Şimdi de anlaşılmaz şekilde ortağımız olan bir partinin soruşturma komisyonu üyeleri tezgaha düşmüşlerdir.

* Şimdi bu kararları onaylayanlara sesleniyorum; eğer Bakanlar Kurulu kararlarıyla suç işlendiği gibi bir hukuk mantığına sahipseniz, o zaman yalnız beni değil tüm Bakanlar Kurulu'nu Yüce Divan'a sevk etmeniz gerekir. O zaman bu kararlara imza atanların bakanların yarıdan fazlasının oluşturduğu bugünkü kabinede bulunmayı hangi ahlaki gerekçeyle izah ediyorsunuz?

* Denilse ki, 'Başbakan olarak Bakanlar Kurulu'nu yanılttınız. Bunu delilleriyle ortaya koyduk' bir gün dahi durmaz, milletvekilliği dahil bütün görevlerimden istifa ederim.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır