kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rekor aklama
ANAP lideri, turizm alanlarının tahsisine ilişkin soruşturmasında 15 üyenin tamamının oyuyla aklandı. DYP ve FP'li üyeler, konuyla ilgili "yargı kararı" olduğu için aleyhte oy kullanmadı

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, İstanbul'da bazı SİT alanlarını turizm alanı olarak tahsis ederek, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında açılan meclis soruşturmasında, rekor bir skorla aklandı. Komisyonun dünkü toplantısında 15 üyenin tamamı Yılmaz'ın "Yüce Divan'a sevkine gerek olmadığı" yönünde oy kullandı.

DYP Denizli Milletvekili Mehmet Gözlükaya'nın, İstanbul'da bazı SİT alanlarını, turizm alanı olarak yakın çevresine tahsis ettiği iddiasıyla ANAP lideri Yılmaz hakkında kurulan soruşturma komisyonu, dün son toplantısını yaparak karar oylamasını gerçekleştirdi. Oylama sonucu, hakkındaki SEKA arazisinin tahsisi ve GSM ihaleleriyle ilgili soruşturmaları Yüce Divan kararıyla sonuçlanan Yılmaz, ittifakla bu soruşturmasından aklandı.

İTTİFAKLA KARAR ALINDI
MHP'li Başkan Bedri Yaşar, 1 saat 40 dakika süren toplantı sonrası yaptığı açıklamada, komisyonun ittifakla Yılmaz'ın Yüce Divan'a sevkine gerek olmadığı kararı aldığını duyurdu. Oylamaya katılan 15 üyenin tamamının bu yönde oy kullandığını bildiren Yaşar, "TBMM'de bir soruşturma komisyonunda ilk kez böyle bir sonuç alınıyor" dedi. Yaşar, komisyon raporunu 18 Haziran'da Meclis Başkanlığı'na sunacağını açıkladı.

DYP'li komisyon üyesi Ömer Barutçu, Yaşar'ın ardından söz alarak, Yılmaz için neden aklama yönünde oy kullandıklarını şöyle açıkladı: "Burada siyasi karar verseydik, Yüce Divan'a sevk yönünde oy kullanırdık. Ama biz konuyla ilgili yargı kararları bulunduğu için, önceki gün Sayın Çiller'le ilgili komisyonda hukuk yok sayılarak yapılan hatayı tekrarlamadık. Bu konuda Danıştay 6. Dairesi'nde verilen 4 ayrı kararda beraat hükmü olduğu için objektif davrandık ve aklama yönünde oy kullandık."

Barutçu, Çiller hakkında Yüce Divan'a sevk kararı çıkan örtülü ödenek soruşturmasında isim vermeden başta DSP'liler olmak üzere görev alan ve "kabul" oyu kullanan üyeleri de eleştirdi.

DYP'li Barutçu, protestosunu komisyon raporlarının Genel Kurul'daki oylaması sırasında da sürdüreceğini bildirdi ve "Yozlaşan soruşturma sistemini protesto için Genel Kurul'daki hiçbir oylamaya katılmayacağım" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır