kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit: MHP'yi anlamış değilim
Ecevit: MHP'nin ne yapmak istediğini anlamış değilim. Gerilimin siyasal bunalıma neden olmamasını diliyorum.

Başbakan Bülent Ecevit, hükümet ortağı MHP'nin soruşturma komisyonlarındaki tavrını eleştirerek "MHP'nin ne yapmak istediğini anlayabilmiş değilim" dedi. Ecevit, dün partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, koalisyonda yeniden tırmanan Yüce Divan krizini değerlendirdi. Ecevit, "Son günlerin soruşturmalarla ilgili gerilimi ve esrarı devam ediyor. MHP'nin ne yapmak istediğini anlayabilmiş değilim. Gerilimin bir siyasal bunalıma ve istikrarsızlığa neden olmamasını diliyorum. Bu arada biz DSP olarak kendi işimize bakmalıyız" diye konuştu. .

DOĞU'DA BİRİNCİYİZ
Ecevit, grup toplantısında Diyarbakır gezisi ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. "Diyarbakır'dan çok büyük umutlarla gelmiş bulunmaktayım" diyen Ecevit, birkaç ay önce Demirel'le gittiklerinde gerilim içinde olan bölgenin şimdi sakin bir görüntü verdiğini söyledi. Diyarbakır temaslarında halkın DSP'ye yöneldiğini belirten Başbakan, "Biz Türkiye'nin Batısı'nda en güçlü partiyiz. İnanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde Doğu'da da en güçlü parti olacağız" dedi.

KÖYKENT PROJESİ
Güneydoğu'da güvenliğin sağlanmasıyla birlikte köye dönüşün hızlandığını anlatan Başbakan, merkez köyler ve köykent projelerine değindi. Ecevit, güvenlik sorunu bulunan yerler ile sınıra yakın yerlerde merkez köylerin kurulmasının olumlu olacağını ancak bunun tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yayılabilecek bir çözüm olmadığını söyledi. Doğu'nun tarım ve hayvancılık gibi sorunları hakkında bilgi veren Ecevit, kaçak hayvan girişlerinin önleneceğini ve seracılığın destekleneceğini belirtti.

BÜYÜKELÇİ'NİN GÖZLEMLERİ
Yeni bir sınır ticareti düzenlemesi hazırlandığını belirten Ecevit, "Uzmanlar gönderdim. Şırnak'taki insanlarla görüştüler. Valilere bilgi verdim. Onların vereceği önerilerle kararname hazırlayacağız" dedi. Başbakan, Güneydoğu'da incelemelerde bulunan ABD Büyükelçisi Parris'le görüştüğünü söyledi. Ecevit, Parris'in ilginç gözlemini şöyle aktardı: "Van'da kalacak otel odası bulmakta güçlük çektim. Çünkü Van'daki otel odaları Amerikalı ve Japon turistlerle doluydu. Avrupa'da Türkiye'yle ilgili olumsuz propagandalar çok yaygın. Ama Japonya ve Amerika'da böyle olumsuz söylentiler bulunmuyor. Onun için Van'a Amerikan ve Japon turistler gelmiş bulunuyor."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır