kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Şaka mı bu

12 yılı aşkın süre şampiyonlukların kapısından dön. Türk basketbolunun mihenk taşı olmayı sabırla ve başarıyla sürdür. Efes Pilsen hegemonyasına son vererek son iki yıldır Türk basketbolunun zirvesine otur ve de kulübü kapat. Olacak şey değil.

Profesyonel basketbolun amatör/fahri federasyonlarla yönetilmesinin oluşturduğu, iş adamı olarak baktığında sadece gideri olan, doğru iş olmadığı kesin ama, bunca yıllık emeklere, harcanan paralara yazık değil mi? Çağdaş tanıtım yöntemlerinin en etkilisi, sponsor kavramının ülkemizdeki ilk uygulayıcısı Tofaş, hem de üst üste ikinci kez gelen Türkiye şampiyonluğunun şampanyası daha kurumadan profesyonel şubelerini kapatma şok kararını açıkladı. Otomotiv Grubu yeni başkanı, eski Migros Genel Müdürü Bülent Özaydınlı, spor olaylarını sürümü iyi gitmeyen malı raflardan çekmeyle karıştırmış olsa gerek. Bunun başka izahı yok çünkü. Raslantıya bakın ki Migros Kız Basketbol Takımı da bu yıl ancak Bülent Bey ayrılınca Türkiye Şampiyonu olabilmişti.

Bu tatsız şaka ve yansımaları daha fazla büyümeden ve Koç Grubu'nun sporun ve kültürün yanında olma imajını örselemeden derhal Mustafa Koç duruma el koymalı ve yanlış Bağdat'a varmadan dönmelidir. Türk basketbolu ve Bursa ile özdeşleşmiş Tofaş'ı bir kalemde sildirmeyecek toplumsal dinamik harekete geçmeden bunu serbest iradenizle siz yapın, yoksa bu dalgaların altında kalırsınız.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır