kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Klasik İtalya

İtalya hiçbir turnuvaya iyi başlamaz. Sonradan açılır. Çok tenkit alır. Ama sonra yere göğe sığdıramazlar. Fakat bu sefer onların şansı olsa gerek turnuvaya bizim maçla başladılar. Dört farklı da kazanabilirlerdi

Dün akşam Belçika maçını seyredince bir defa daha üzüldüm. Çünkü biz Belçika kalitesinde top oynamadık. Kafa kafaya mücadele etmedik. Ne hücum yapabildik ne de savunma.

İtalyanlar'ın en büyük özelliği defansları. Ama bunu bizdeki gibi 3-5 kişi ile değil. Topyekün yapıyorlar. Bütün takımın savunmada belli görevleri var. Hepsi de ellerinden geldiğince bunu yerine getirmeye çalışıyor. Bayağı da yerine getiriyorlar doğrusu. Hücuma kalktıklarında en az 3, bazen 4 kişi ile rakip ceza alanına mızrak gibi dalıyorlar.

Sanal maç kolay
Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli yaptığı sanal maçlarla İtalya'yı yenmişti. Bu tip maçlarla herkes herkesi yener. Ve verdiği beyanatlarda "İtalyanları kendi yarı alanından zaman zaman çıkartmayacağım" diyordu. Fakat sahaya sürdüğü takımla söyledikleri birbirini tutmadı.

Türk futbolunun kalitesi belli... Aman aman değil. Ama bu milli takım daha iyi olur muydu ve oynar mıydı derseniz, bunun yatını "Evet"... Kimlerle? Elbette, hazır futbolcular ile... Amerika'yı yeniden keşfetmeye ve sinirlenmeye hiç gerek yok.

Senin elinde Galatasaray takımının iskeleti varsa bunu rötuşlayıp, allayıp pullayıp sahaya sürüceksin. Ama hiç antrenman yapmamış, takımlarında bile oynamayan veya form grafiği düşük futbolcuları bir de Jet-pa pazarlaması ile sahaya sürersen o zaman hiç kızmayacaksın ve kaderine razı olacaksın.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır