kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bikinilere veda!
Şişmanlık Amerikan halkının yarısını sardı; plaj cenneti olarak adlandırılan California'da bile kızların çoğu bikini ve tangalarını rafa kaldırdı

FAST-FOOD kültürü, hareketsizlik ve modern yaşamın getirdiği rahatlık, Amerika'nın California eyaletinde yaşayan 'bikini gençlerini' de vurdu. Eyalette yaşayan 4 bin kişi üzerinde yapılan şişmanlık konusundaki son araştırma, California'daki insanların yarısından fazlasının şişman olduğunu ortaya çıkardı. Tanga ve bikininin doğum yeri olarak bilinen California'da pek çok kadının şişmanlıkları nedeniyle daha kapalı giyinmeyi tercih ettikleri belirlendi. Araştırmanın sonuçlarını açıklayan Kamu Sağlığı Enstitüsü Sözcüsü Gray Davis, halka 'zayıflayın' çağrısında bulundu.

SAĞLIK TEHLİKESİ
SÖZCÜ Gray Davis, "Bikini cennetinde halkın yarısı şişman. 10 yıl önce yüzde 44 olan şişmanlık oranı, bu yıl yüzde 53'e ulaştı. Erkeklerin yüzde 60'ı, kadınların ise yüzde 45'i şişman olarak saptandı. Hem de California'nın güzel iklimine, bol meyve ve sebzesine rağmen..." diye konuştu. 'Şişmanlık bu hızla ilerlerse plajlarda bikinili kadın kalmayacak' diyen Davis, önlem alınmazsa şişmanlığın kalp krizi, şeker, felç, damar tıkanıklığı ve kanser gibi hastalıkların oranını da arttıracağını sözlerine ekledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır