kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

'Evlenmeyi kabul etmedi' diye rehin aldı
AFYON'UN Çay ilçesinde sözleşmeli öğretmenlik yapan Arzu Duran (22), kendisine aşık olan Hamza Ceylan'ın evlenme teklifini kabul etmeyince çılgına dönen genç tarafından rehin alındı. Tabanca ve Rambo bıçakla genç öğretmeni okulunda yaklaşık 6 saat boyunca rehin tutan Ceylan, Emniyet Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü tarafından ikna edildi. Hamza Ceylan, İzmir'de pedagojik formasyon alırken aşık olduğu Arzu Duran'ı 3 yıl boyunca unutamayınca dün sabah Adana'dan Çay'a geldi. Genç öğretmenle bir süre konuşan Ceylan, evlenme teklif etti. Ancak Arzu, evlenme teklifini reddetti. Bunun üzerine çılgına dönen Hamza Ceylan, yanında getirdiği tabancayı genç öğretmenin kafasına dayayarak, saçlarını da ellerine doladı. Okuldaki öğretmen ve öğrencilerin dışarı çıkarılmasını isteyen genç, basını çağırdı. Gazetecilere işsiz olduğunu ve Arzu Duran'la evlenmek istediğini söyleyen Ceylan, "Ben bu kızı sevdim. Bu kız beni sevmedi, beni aldattı" dedi. Öğleden sonra saat 16.30 sıralarında Emniyet Müdürü Saraç ve Milli Eğitim Müdürü Metin Topkaraoğlu ile okula girerek çılgın aşığı ikna etti.

Yusuf DALAMAN - Erol AKKIR - Ahmet SARLIK (SHA)

Evcil'e kredi veren müdür gözaltında
MALKİ cinayeti zanlısı Erol Evcil'in Türkiye İş Bankası'ndan aldığı 150 milyon dolarlık kredi 5 yıl sonra yeniden soruşturma konusu oldu. İstanbul 6 No'lu DGM'nin talimatıyla harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, Evcil ile dönemin banka yetkilileri arasındaki ilişkileri ortaya çıkarmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İlk etapta kredinin verildiği tarihte İş Bankası Bursa Şubesi'nde görev yapanların tek tek ifadesine başvuran Bursa polisi, elde edilen bilgiler doğrultusunda önceki akşam dönemin İşbankası Bursa Şube Müdürü Mehmet Ertaş'ı gözaltına aldı. Libya lideri Muammer Kaddafi'ye olan benzerliği nedeniyle "Kaddafi" lakabıyla tanınan Ertaş önceki akşam Mudanya Montania Otel'de gözaltına alındı. İş Bankası'nın Evcil'e açtığı kredilerin usulsüz olduğunun ortaya çıkması üzerine 1997 yılında emekliye sevk edilen Ertaş, bankanın bir başka büyük kredi müşterisi olan Bisaş fabrikasında genel koordinatör olarak işe başlamıştı.

İbrahim ÖGE (SHA)

Tantan 10 ilde meşe ektirecek
İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan 17 Haziran'da 10 ilin valisini topluyor. Tantan, 10 ilin valisiyle TEMA Vakfı'nın başlattığı "10 Milyar Meşe Projesi"ne destek vermek amacıyla protokol imzalayacak. Bu illerde 100 hektar alanın meşelendirilmesine başlanacak. "17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü" nedeniyle düzenlenecek toplantıya Adana, Aksaray, Ankara, Bayburt, Bursa, Elazığ, Gaziantep, İçel, Osmaniye ve Samsun valileri katılacak. TEMA Vakfı'nın başlattığı bu proje kapsamında bugüne kadar toplam 7.765 hektar alanda 310 milyon meşe tohumu ekimi yapıldı. Yapılacak toplantıda projeyi tanıtan spot filmin çekimlerine katılan Zeki Alasya ve Metin Akpınar'a da plaket verilecek.

Elif ERGU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır