kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ankara dikkat! Acılı baba yaklaşıyor
Trafik yasasının çıkması için Ankara'ya yürüyen Boray Uras yolunu yarıladı. Ancak yasa tasarısı, Meclis genel kurul gündeminde 121. sıradaki yerini koruyor!

KIZI Selin'i Bağdat Caddesi'nde meydana gelen bir kazada 'hız terörü'ne kurban veren acılı baba Boray Uras'ın trafik yasasının çıkması için başlattığı yürüyüş sürüyor.

Uras önceki gün akşam saatlerinde, Düzce'nin Gümüşova ilçesine bağlı Çukurhan Köyü'ne ulaştı. Acılı baba, geceyi Düzceli depremzedelerle birlikte geçirdi. Kadıköy Belediyesi'nin kurduğu çadırkente gelen Uras, girişte Bağdat Caddesi yazılı tabelayı görünce bir ara durakladı. Kızının ölümü aklına gelen baba Uras, kısa süre duygulandı.

MECLİS'E GÜVENMİYOR
Çadırkent sakinlerinin alkışları arasında köye gelen Uras, ikram edilen yemekleri yedi. Yemek sonrası depremzedeler ile kısa bir süre sohbet eden Boray Uras, daha sonra çadırına giderek dinlenmeye çekildi.

Yolculuk sırasında öykü yazmaya çalıştığını söyleyen Uras, "Fazla bilgi vermek istemiyorum ancak, bir şapkanın hikâyesi olacağını söyleyebilirim" dedi. 17 dakikada bir kilometre, 7 saatte toplam 55 kilometre yol katettiğini söyleyen Uras, "Dünya boş, her şey yalan. Ankara'dan hiçbir şey beklemiyorum. Verilen sözler lafta kalmasın. Trafik yasası 10 yıl önce çıkmalıydı. Meclis'ten umudum yok" diye konuştu.

ÇOCUKLARDAN DESTEK
Boray Uras, Düzce'den ayrılmadan önce, Ankara Aykan Koleji Çocuk Parlementosu'na üye, pankartlarla trafik terörünü lanetleyen 20 çocuğun protestosuyla karşılaştı. Gün boyunca Düzce'de dinlenen Uras, öğleden sonra tekrar yola koyuldu. Bir sonraki durağını Kaynaşlı olarak belirleyen Uras, geceyi burada geçirdi. Yürüyüşünü, 28 Haziran'da Anıtkabir'de noktalamak istediğini belirten Uras, trafik yasasının tamamen değiştirilmesi gerektiğini savundu.

Ercan YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır