kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ağca da Flamingo Yolu'nda
24 saat sıcak suyu akan dubleks hücrede kalan Mehmet Ali Ağca, ilk gece meyve suyu içip bisküvi yedi, TV seyredip yattı. Hücresine buzdolabı da getirebilecek olan Ağca'nın yegane komşusu ise Ayvaz Korkmaz

Alaaddin Çakıcı'dan "Adnan Hoca" lakaplı Adnan Oktar'a, yasadışı İBDA-C örgütü elebaşı Salih Mirzabeyoğlu'ndan Banker Bako lakaplı Baki Cengiz Aygün'e kadar ünlü mahkumları barındıran, çeşitli skandallarla gündeme gelen Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nin konukları arasına Mehmet Ali Ağca da katıldı. Çakıcı, Ağca'ya ilk gecesinde "vatana hoşgeldin mesajı" gönderdi.

Cezaevine dün sabah saat 03.35'de yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen Ağca'nın yanında getirdiği valizi jandarma tarafından arandı. Valizinin içinde çok sayıda İtalyanca dergi ve gazete bulunan Ağca, n D Blok 3'üncü koğuşa yerleştirildi.

BİSKÜVİ YEDİ, TV İZLEYİP UYUDU
Adli suçluların bulunduğu sol D Blok 3'üncü koğuş, 8 kişinin kalabileceği büyüklükte. Dubleks olan ve kendisine ait tuvaleti bulunan koğuşun, sıcak suyu 24 saat akan banyosu var. Ağca gelmeden önce koğuşa televizyon konulduğu belirtildi. Bu televizyonun ise daha önce cezaevinde kalan mahkumlara ait olduğu öğrenildi. Ağca'nın bir süre TV izlediği ve daha sonra yorgun olduğunu söyleyerek yattığı da belirtildi.

Ağca'nın, İnfaz Koruma memurlarına acıktığını söylediği ancak görevlilerin bu saatte yemek bulmasının imkansız olduğunu söylemesi üzerine kantinin açtırıldığı öğrenildi. Gardiyanların Ağca'ya meyve suyu ve bisküvi ikramında bulundukları belirtildi.

YANINDAKİ KOĞUŞLAR BOŞALTILDI
Ağca'nın koğuşunun sağ ve solunda bulunan koğuşlar boşaltılırken, 9. koğuşta kalan arazi mafyası elebaşı Ayvaz Korkmaz'ın tek komşusu olduğu öğrenildi. Ağca'nın önce Çakıcı'nın kaldığı A Blok'a götürüleceği ancak söylenti çıkabileceği düşüncesiyle D Blok'a alınmasına karar verildiği belirtildi.

Ağca'nın Cezaevi'ne girerken, "Nihayet yıllar sonra Türkiye'ye gelebildim" dediği öğrenildi. Boynunda Meryem Ana figürü taşıyan bir kolyenin de bulunduğu öğrenilen Mehmet Ali Ağca'nın yanında çok sayıda kitap getirdiği de bildirildi.

Gülcan DEMİRCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır