kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünya Ağca'yı konuşuyor

Sırlarıyla gitti
La Repubblica: "Sırlarını da beraberinde götürdü..." Sol görüşlü La Repubblica, "Cumhurbaşkanı Ciampi Ağca'yı affetti" başlığını atarken, "Papa 2'nci Jean Paul'ün suikastçisi sırlarını da beraber götürdü. Ağca artık bir Türk cezaevinde" dedi. Gazete, Türkiye'de cezaevine konulan Ağca için Papa'nın merhamet dileyen bir mektup yazdığını bildirdi.

Corriere della Sera: "Kendimi unutturmak istiyorum..." Merkez sağ görüşlü Corriere della Sera, "Ağca affedildi, artık Türkiye'de" başlığıyla, Ağca'nın avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamayı ön plana çıkardı ve Ağca'nın "Kendimi herkese unutturmak istiyorum" sözlerine yer verdi. Haberde, "Terörist kendi ülkesinde cinayet nedeniyle aldığı cezayı tamamlamak zorunda" denildi.

Il Messaggero: "Vatikan da memnun." Sağ görüşlü Il Messaggero gazetesi de "Affedilen Ağca Türkiye'de hapis yatacak" başlığını kullanırken "Eski bozkurt 19 yıl hapsin ardından Türkiye'ye iade edildi. Vatikan da memnun: Bunu Papa istedi" ifadelerine yer verdi.

Uluslararası terörist affedildi
Ağca'nın affedilmesine İngiliz basını da önemli yer ayırdı. Gazeteler, Ağca'nın Türkiye'ye dönüyor olmaktan duyduğu sevinci avukatı aracılığıyla, "Bu bir rüya. İnanamıyorum" sözleriyle dile getirdiğini yazdılar. Papa'ya suikast girişiminde bulunan "uluslararası terörist"in daha sonra Papa'ya mektup yazarak af dilediğini yazan gazeteler, Papa'nın af isteğini kabul ettiğini, İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio'nun da affı önceki gün onayladığını kaydetti.

Gerçek ortaya çıkacak mı?
Belçika basını "Ağca'nın sırlarını koruduğu" yorumunu yaptı. Haberi manşetten veren gazetelerden La Libre Belgique, suikast girişiminden bu yana çok şeyler yazıldığını belirterek, Ağca'nın zincirin sadece son halkası olduğunu ve kendisinin de gerçeği bilmekten çok uzak olduğunu yazdı. Le Soir gazetesi de gerçeklerin hiçbir zaman ortaya çıkamayacağını savundu.

Köye dönecek
Amerikan basını, televizyonlar ve internet siteleri de Ağca haberine geniş yer verdi. New York Times gazetesi birinci sayfadan duyurduğu haberde Ağca'nın İpekçi suikasti nedeniyle 10 yıl hapis cezasını çekeceğini ifade ederek, Ağca'nın avukatı Marina Magistrelli'inin "Ağca cezasını çekip köyüne dönecek" dediğini bildirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır