kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adaletle ilk randevu yarın
İtalya'da affedildikten sonra Türkiye'ye iade edilen Mehmet Ali Ağca, 3 Nisan 1979 tarihinde, kimliği belirsiz iki kişiyle birlikte gasp ettiği bir ticari taksiyle Kadıköy Koşuyolu'ndaki Fruko Gazoz Fabrikası'nın deposunu ve bir kuyumcuyu silahla soyduğu iddiasıyla, Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 72 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Ağca'nın, yargılanıp istenilen cezaya çarptırılması için sadece 1 yıl 4 aylık süre var. Eğer 3 Ekim 2001 tarihine kadar dava sonuçlanır ve dosya Yargıtay tarafından onanırsa Ağca, aldığı hapis cezalarını çekecek. Ancak bu tarihe kadar dava karara bağlanmaz ya da mahkeme tarafından verilen hapis cezasını, Yargıtay henüz onamamış olursa, dava zaman aşımına uğrayacak ve dosya ortadan kalkacak. Ağca yarın, hakim karşısına çıkacak. İlk duruşma 11 Temmuz'da.

GASPA CEZA İNDİRİMİ
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Ağca'nın bu suçtan alacağı olası bir mahkumiyet kararının, sadece beşte birini cezaevinde geçireceğini söyledi. Ağca'nın Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin öldürülmesi suçundan "ölüm" cezasına çarptırıldığını, bu cezanın Terörle Mücadele Kanunu'nun geçici 1. maddesi uyarınca 10 yıl hapis cezasına çevrildiğini de belirten Bakan Türk, Ağca'nın Türkiye'de cezaevinde kaldığı 158 gün düşüldükten sonra geri kalan süreyi hapiste geçireceğini söyledi.

"Bir gün bile cinayettir"
MEHMET Ali Ağca'nın avukatlarından Can Özbay, "İtalya'nın Mehmet Ali Ağca'yı çok uzun süre önce iade etmesi gerekiyordu. Ağca 'Papa Suikasti' nedeniyle Türkiye'de kasten adam öldürmekten yargılanmalıydı. Abdi İpekçi cinayetinden de cezası 10 yıl olan Ağca, iki cezanın toplamı kadar İtalya'da cezaevinde kaldı. Türkiye'de cezaevine konmamalı" dedi.

SANİYE ERGÖNÜL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır