kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Vivendi, 30.6 milyara alkol işine girdi
Fransız medya kuruluşu Vivendi ve ortağı Canal+, Kanadalı medya kuruluşu ve aynı zamanda alkol üreticisi Seagram'ı 30.6 milyar dolara alacağını duyurdu.

Wall Street Journal'ın haberine göre Vivendi, Seagram'a 30.6 milyar dolar değerinde hisse senedi verecek. Gelen haberlerde birleşmeye yönelik görüşmelerin hızla yürüdüğü ve anlaşmanın kısa sürede sonuçlanacağı ifade ediliyor. Seagram'ın patronu Edgar Bronfman'ın "Vivendi Universal" adıyla faaliyet gösterecek yeni şirketin yönetim kadrosu içerisinde önemli bir pozisyona getirilecek.

Financial Times'ın konuyla ilgili haberinde, iki şirketin sene başında birleşme konusunda görüşmeler yaptığını ama ortaya konan maddi ve idari tekliflerin tatmin edici olmaması üzerine konuşmaların yarıda bırakıldığına dikkatleri çekti.

Bankacılıkta Latin rüzgarı
Pazartesİ günü Meksika'nın büyük bankalarından biri olan Bancomer'den yapılan açıklamada kurumun İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA)'yı 2.5 milyar dolara alacağı duyuruldu. Uzmanlar Bancomer'in bu birleşme ile birlikte Latin Amerika'nın önde gelen finansal kuruluşlarından biri olacağı bildirildi. Birleşmenin ardından ortaya çıkacak yeni bankanın öz sermaye seviyesini 40 milyar dolara çıkaracağı bildirildi. Dokuz milyon müşteri sayısıyla Meksikanın en büyük bankası durumuna gelecek Bancomer'in Latin Amerika bölgesinin de en büyüklerinden biri olacağı ifade ediliyor.

Meksika'nın önemli diğer bankası Grupo Financiero Banamex Accival da Bacomer ile birleşme yönünde teklif getirmiş ancak Bancomer kararını İspanyol Banco Bilbao'dan yana kullandı.

Microsoft'tan interaktif TV
Wall Street Journal'ın verdiği habere göre Microsoft "Ultimate TV" adında yeni bir interaktif televizyon hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Uydu bağlantılı çalışacak sistemde her tür programın yanısıra, spor müsabakaları, online gazete, e-mail hizmetleri ve internete bağlanma imkânı bulunuyor. Ultimate TV'nin asıl amacının kullanıcıları sanal dünyaya bağlamak değil onlara yeni bir televizyon hizmeti sunmak olduğu ifade edildi. Yeni sistem, bugüne kadar avuçiçi bilgisayarlarından tanınan Windows CE işletim sistemiyle çalışacak.

Seul'de bir dizi toplantılar için bulunan Gates, mahkemenin verdiği bölünme kararından sonra şirket çalışanlarının başka firmalara kaçmaya başladığı yolundaki iddiaları reddetti. Çalışanlar arasında ayrılma oranının çok düşük olduğunu savunan Gates, bu ayrılmaların da mahkeme kararının yarattığı moral bozukluğundan değil, Microsoft'ta çalışarak zengin olanların bu zenginliklerinin tadını çıkarmak istemelerinden kaynaklandığını öne sürdü.

Ziraat'ten 72 trilyon lira kâr
ZİRAAT Bankası Genel Müdürü Osman Tunaboylu bankanın bilanço toplamının yaklaşık 12 katrilyon civarında olduğunu belirterek bu yılın ilk üç ayındaki karın 72 trilyonu bulduğunu bildirdi. Görev zararı alacaklarının 5.7 katrilyon olduğunu açıklayan Tunaboylu, geri dönmeyen kredilerin tutarının ise 175 trilyon lira olduğunu, bu kredilerin 140 trilyon liralık bölümünün zirai kredilerden kaynaklandığını belirtti.

Cinemre Garanti Bankası'nda
GARANTİ Bankası'nda Hazine, Yatırım Bankacılığı Koordinasyon, Hazine Pazarlama, Yatırım İlişkileri ve Proje Finansmanı birimlerinden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevine Kubilay Cinemre atandı. Cinemre, son olarak Merrill Lynch Londra'da Türkiye'den sorumlu borçlanma piyasaları müdürü ve Ortadoğu, Avrupa ve Afrika'daki gelişmekte olan ülkeler bölge sorumlusu görevini yürütüyordu.

Kamularda reform yolda
PETROL bankalarının özerkleştirilmesine ilişkin çerçeve Yasa Taslağı'nın, bu hafta Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor. Hazine tarafından çerçeve Yasa Taslağı ile ilgili olarak tüm kamu bankalarının görüşleri alındı ve taslağa son şekli verildi. Hazine yetkilileri, tüm çalışmaların tamamlandığını ve taslağın Bakanlar Kurulu'na sunulmaya hazır bir hale getirildiğini vurguluyorlar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır