kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tansaş'tan sanal market
2004'te 5 milyar dolar cirolu bir zincir olmayı hedefleyen Tansaş, Eylül'de sanal market projesini hayata geçirecek

KISA süre önce Ege'den çıkıp Türkiye geneline yayılan Tansaş, 2004 yılında lider konuma geçmeyi hedefliyor. Tansaş Yönetim Kurulu Başkanı Tanfer Özkanlı, dün düzenlediği toplantıda Tansaş'ın son bir yılda yaptığı yatırımları ve 2004 yılı projelerini anlattı. Tansaş'ın yıllık büyüme hızının yüzde 50'nin üzerinde olmasını hedeflediklerini belirten Özkanlı, şirketin 2004 yılı cirosunun 4-5.5 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Özkanlı, Tansaş'ın sanal market projesinin de 7 Eylül itibariyle uygulamaya konulacağına değindi. Tansaş'ın sanal marketi, www.tansas.com adresinde tüketiciyle buluşacak.

Dünyada ve Türkiye'de perakendecilik sektörünün gelişimine değinen Özkanlı şöyle konuştu:

"Dünyada, gelişmiş ülkelerin sektördeki başarıları büyük şirketleri bu alana kaydırdı. Bugün Almanya, Fransa ve İngiltere'de perakende satışlarının GSMH içerisindeki payları sırasıyla yüzde 20.6, 23.7 ve 17.2 civarında seyrediyor. Türkiye'de ise, en büyük ilk üç perakende gıda zincirinin ülkedeki toplam perakende satışlarına oranı yüzde 8."

169 SATIŞ NOKTASI
Tansaş'ın 2004'te Türkiye'nin en büyük perakende zinciri olmasını hedeflediklerini belirten Özkanlı, "1999 yılında İzmir başta olmak üzere Ege'de toplam 91 işletme ile faaliyet gösteriyorduk. Haziran ayı itibariyle işletme sayımız 169'a ulaştı. Son bir yıl içinde yaklaşık 110 milyon dolar yatırım yaptık. İnsan kaynakları, bilişim teknolojisi ve lojistik alanlarında yeni uygulamalar geliştirdik"diye konuştu. Özkanlı şöyle devam etti:

"Personelimizin eğitim süresini artırdık. Networkler oluşturduk. Entegrasyon projemizi başarıyla tamamladık. 1999 Haziran'ında 3635 çalışanımız vardı. Haziran 2000 itibariyle 6667 kişiyi istihdam ediyoruz. Bugün 12 ayrı il ve 20 ayrı ilçedeki Tansaş mağazalarımıza günde ortalama 250 bin müşteri geliyor."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır