kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turkcell arzı 3 Temmuz'da
GSM operatörü olan Turkcell'in halka arz tarihi 3-7 Temmuz olarak belirlendi. Şimdi piyasaların yanıt aradığı soru şirketin piyasa değeri ve hisselerin fiyatı

Piyasaların uzun süredir beklediği ancak Turkcell yönetiminin bir türlü karar veremediği halka arzın tarihi nihayet belli oldu. Turkcell yönetimi, hisselerinin yüzde 15'ini 3-7 Temmuz tarihleri arasında halka arz edecek. Halka arza liderlik edecek Yapı Kredi Yatırım ve Pamuk Yatırım'a önceki gün 'promosyon çalışmalarına başlayın' talimatı veren Turkcell'in piyasa değerinin henüz netleşmediği öğrenildi. Yapılan araştırmalar şirketin piyasa değerinin en az 19, en çok 26 milyar dolar arasında olduğunu ortaya koymuştu. Borsacılar Turkcell'in 25 milyar dolara yakın bir rakam üzerinde yoğunlaşacağını tahmin ediyor.

Bu yıl ekonomi gündemini işgal eden konuların başında gelen Turkcell'in halka arzının daha önce Mayıs ayı başlarında yapılacağı açıklanmıştı. Ancak, GSM ihaleleri ve ardından çıkan spekülasyonlar, teknoloji şirketleri endeksi Nasdaq'ın sürekli değer kaybetmesi, yurtdışındaki telekom halka arzları, yurtiçinde ortaya çıkan siyasi belirsizlikler arzı geciktiren nedenler oldu.

Bir ara arz işlemlerinin Eylül ayına sarktığı da borsa kulislerinde konuşulmuştu. Sabit ücretlerin tartışma hatta yargı konusu olması ve bugüne kadar toplanan paraların geri ödeneceği söylentileri arzı geciktiren nedenler arasındaydı. Bu arada Turkcell için pozisyon alan büyük yatırımcılar da portföylerinin bir kısmını boşaltıp beklemeye başladı.

E. Esin GEDİK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır