kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elektronik Ticaret Bakanlığı olsun
Ali Koç, Ticaret Bakanlığı kavramını artık elektronik ticarete doğru esnetme zamanının geldiği söyledi

Koç Holding Yeni İş Geliştirme Grubu Başkanı Ali Koç, konuşmacı olarak katıldığı "Dijital Devlet" panelinde Ticaret Bakanlığı kavramının artık elektronik ticarete doğru esnetmenin zamanı geldiğini söyledi. Ali Koç, konuşmasına iş dünyasının önde gelen isimlerinden Peter Drucker'ın bir sözüyle başladı ve "devlet önümüzdeki yirmibeş yıl içerisinde yaratıcılığın ve girişimciliğin en önemli olacağı kurumdur" dedi.

Koç System'in düzenlediği panelde Ali Koç, "Devletler bir yandan ekonomide oyuncu olmaktan sıyrılırken, öte yandan üzerlerine düşen önemli bir görevi yerine getirmeli. Devletin olmazsa olmaz liderliğine ihtiyacımız var. Günümüzde vatandaşların beklentisi yükseliyor.

'24 SAAT HİZMET GEREKİYOR'
Vergimizi, faturamızı, mesai saatleri dışında ödeyebilmeli ve birtakım bilgilere gece yarısı ulaşabilmeliyiz. Devlet vatandaşa yedi gün yirmidört saat belli standartlarda hizmet sunabilmeli. Bu doğrultuda devletin gelişen teknolojilere adapte olması diğer bir deyişle dijital devleti hayata geçirmesi gerekiyor" diye konuştu. Ali Koç, sözlerine şöyle devam etti: "Dijital devlet ve vatandaş arasındaki iletişimin şahsen, postayla, telefonla ve internet üzerinden elektronik posta aracılığıyla olması gerekiyor. Örneğin tapu kayıtlarında 50 milyarın üzerinde bir gayrımenkul satın alan ve aynı zamanda zarar beyan eden sanayicilerin analizi ile vergi gelirlerini artırmaya yönelik bir çalışma uygun teknoloji ile başlatılabilinir."

'Dijital devlet artık şart'
Alİ Koç 'Dijital Devlet' panelinde ülkenin yarını ile ilgili projeler üretecek e-devleti yaratacak olan bir önemli yapıya da ihtiyacı olması gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti: "Bu olay yarının bakanlığıdır.

Ülkenin yarınını planlayacak bu yapı kesinlikle mevcut otuz küsür bakanlığa bir tane ilave etmekle hayata geçirilemez. Yarının bakanlığını diğerlerinden farklı kılacak en önemli özellik hiyerarşinin kalıplarından uzak olmasıdır. Hiçbirimiz unutmamalıyız ki, devletlerin 'dijital devlet olmama' maliyeti de vardır. Ve bu sanıldığından çok büyüktür."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır