kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mustafa Güçlü Çimentaş'ta
İsmi Yaşar Holding ile özdeşleşen Mustafa Güçlü, Mayıs ayı başında herkesi şaşırtarak Çimentaş Topluluğu Genel Koordinatörlüğü görevine getirildi.

Bu değişiklik, İzmir'de yaşandığı için ilginç. Çünkü İzmir'in iş hayatında hala duygusallık ağır basar. Mustafa Güçlü'nün deyişiyle de "Profesyonellik anlayışı, İstanbul ölçeğinde çok ileri düzeyde olmayan" bir şehir için uzun süre konuşulacak bir transfer. Ancak Güçlü, 15 yılını verdiği Yaşar Grubu ile ikna ve uzlaşma ortamında yolları ayırmayı başarmış ve herhangi bir sıkıntı yaşamamış. Mustafa Güçlü, şimdi deneyimlerini Çimentaş'a aktaracak.

Güçlü yeni grubunu ve yapmak istediklerini şöyle anlatıyor: "Çimentaş Topluluğu, ortak yapısı bakımından bir yanıyla halka açık, bir yanıyla birçok ailenin ittifakı içinde yürüyen bir topluluk. Artık Batılı şirketlerin ortak yapısına giderek daha çok yaklaşmaya aday bir topluluk. Birinci hedef böyle bir yapı içinde yönetim ile yürütme ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde yönlendirilmesi."

Türkiye'nin en eski özel sektör kurumlarından biri olan Çimentaş'ın geleneksel işi çimento. Bu yıl kuruluşunun 50'nci yılını kutlayacak olan gruba çimento fabrikasının yanısıra Kar Çimento, Bakırçay'da öğütme tesisi, Gazbeton İşletmeleri, İzmir ve Kırıkkale Fabrikaları bağlı. Çimentaş'ın ayrıca beton santrallerini organize eden ve giderek büyüyen Çimbeton şirketi var.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır