kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Paşabahçe'ye Cam Park
Türkiye Şişe Cam Fabrikaları, son yıllarda gösterdiği performansla artık dünya cam devleri arasında.

Tesislerini yenileyen, kapasitesini artıran ve yeni fabrikalar açan Şişe Cam, adı kendisinden bile daha çok bilinen Paşabahçe fabrikasını müze haline getirmeyi düşünüyor. Beykoz'da züccaciye üretimi yapılan fabrikanın makine parkının teknolojinin gerisine düşmeye başlaması ve fabrikanın artık tamamen şehrin içinde kalması nedeniyle Şişe Cam yetkilileri uzun süredir bu fabrikanın kaderini belirlemeye çalışıyordu. Fabrikanın kapatılmasına bir türlü gönlü razı olmayan Genel Müdür Adnan Çağlayan, Paşabahçe Fabrikasını "Cam Park" adını verdiği bir projeyle yeniden canlandırmayı düşünüyor.

Fabrikadaki fırınların yavaş yavaş ömrünün bittiğini söyleyen Çağlayan, "Ömrü biten fırınları yenilemeyeceğiz. Ancak burada bir tarih yatıyor. Bu nedenle çok özel üretimleri burada yapmaya devam edeceğiz. Ancak, Paşabahçe'yi İstanbullular'ın, yabancı turistlerin gezebileceği, alışveriş yapabileceği bir açık hava cam müzesi haline getirmeyi düşünüyoruz" diyor.

Çağlayan ve ekibi bu projeyi yaşama geçirmek için çalışıyorlar. Henüz projenin tüm ayrıntıları belirlenmiş değil. Ancak şu kesin ki Şişe Cam, kendi adını bile geçen Paşabahçe'den vazgeçmek niyetinde değil.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır