kapat

15.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İtalyan mahkumlar genel af bekliyor
Ağca'nın affedilip gitmesinden sonra İtalya'da genel af tartışmaları yeniden gündeme geldi. 9 Temmuz'daki Mahkumlar Günü'nde genel af çıkması ihtimali yüksek

İtalya, Papa'nın suikastçısı Mehmet Ali Ağca'yı affedip iade etti. Ülkede uzun bir süredir gündemde olan af tartışmaları, Ağca olayıyla tekrar alevlendi. Bu yıl Jübile, Yani Hz. İsa'nın doğumunun iki bininci yılı. Bu nedenle, Katolik dünyasının lideri Papa ve Vatikan mahkumlara genel bir af getirilmesini istiyordu.

HAPİSHANELER DOLU
İtalya hapishanelerindeki kötü şartlar da genel affın siyaset gündemine oturmasına neden olmuştu. İtalya'daki hapishanelerin kapasitenin üzerinde dolu olması, şartların kötüleşmesine ve mahkumların seslerini yükseltmesine yol açıyor. Hatta geçtiğimiz haftalarda bir hapishanede, kötü şartları protesto eden mahkumlar, isyan başlatmışlardı.

Özellikle Yeşiller ve Sosyal Demokratlar, "Madem Ağca'yı affettiniz, genel af ilan edin" diyerek genel affın çıkarılarak, adi ve küçük suçlardan hapis yatanların salıverilmesini talep ediyorlar. Genel af umutları, önümüzdeki 9 Temmuz'a bağlandı. Mahkumlar Günü olan 9 Temmuz'da hükümetin genel af ilan ederek, hapishaneleri boşaltması bekleniyor. Uyuşturucu suçlarından yakalananlar ve içerdeki ünlü suçlular affın en büyük destekçisi.

Dünkü Il Messagero gazetesinde yer alan bir haberde de Ağca'nın gitmesinden sonra İtalya'da af tartışmasının doruğa ulaştığı yazıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır