Nobel Enstitüsü'nde bir konuşma yapan Ecevit, Orta Asya ülkelerinden 10 bin öğrencinin Türkiye'de eğitim gördüğünü vurguladı.
Ecevit, Fethullah Gülen'e ait olduğu bilinen okullar hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Sadece komşu bölgelerimizde değil, Rusya'da hatta Kamboçya, Tayland, Avustralya, Moğolistan gibi çok uzak ülkelerde 154 değerli Türk okulu faaliyet gösteriyor."
Ecevit, Nobel Enstitüsü'ndeki konuşmasında şu konulara değindi:
* Koalisyon hükümetinin aldığı cesur kararlar sonunda Türkiye'de enflasyon hızlı düşme eğilimine girdi.
* AB'nin Avrupa güvenlik ve savunma kimliği içinde Türkiye'ye empoze edilmek istenen rolü kabul edemeyiz. AB üyesi olmayıp NATO üyesi olan Norveç de bizimle aynı durumdadır. Bu konuda Norveç'in desteğine güveniyorum.
Ecevit, Norveçli gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İşte konu başlıkları ve Ecevit'in söyledikleri:
MGK: Hayatım boyunca tüm askeri müdahalelere karşı çıktım. Bu nedenle üç kez hapse girdim. Ama bundan sonra Türkiye'de askeri darbe olacağına ihtimal vermiyorum. MGK konusunda askerlerde politikaya karışmak gibi bir eğilim yok.