kapat

07.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sebzeli tavuk güveci
Malzemesi:
* 1 adet tavuk
* 2 adet yeşilbiber
* 250 gr. yeşil fasulye
* 2 adet patlıcan
* 1 adet soğan
* 2 adet kabak
* 2 adet domates
* 2 yemek kaşığı margarin
* Yeterince tuz ve biber.

HAZIRLANIŞI
Tavuğu temizleyip yıkadıktan sonra parçalara ayırın. Orta büyüklükteki bir tencereye bir kaşık yağ koyun. Tavuk parçalarını ilave edip her iki tarafını kızartın. Kızarmış tavuk parçalarını güvece veya ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kalan yağın içine halka halka doğradığınız iki adet yeşil biberi ilave ederek biraz kavurun. Daha sonra ayıkladığınız fasulyeleri atarak bir fincan su serpin. Tencerenin kapağını kapatarak fasulyeleri sarardıktan sonra diğer malzemeleri katın. Bu sebzeleri güvecin içindeki tavuğun üstüne boşaltın. İki bardak suya bir yemek kaşığı salça ilave ederek salçayı ezin ve güvece dökün. Üzerine dilimlenmiş domates dizin. 45 dakika fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır