kapat

07.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Picasso operasyonu
Dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun paha biçilemeyen eserleri arasında yer alan "La Fermiere" (Çiftçi kadın) adlı yağlıboya tablosunu 6.5 milyon dolara (yaklaşık 4 trilyon lira) satmak isteyen şebekenin 2'si Suriye uyruklu 6 üyesi İzmir'de suçüstü yakalandı. Tablonun Türkiye'ye nereden getirildiği ise henüz belirlenemedi.

Picasso'nun orijinal bir tablosunu satmak isteyen uluslararası bir şebekenin İzmir'de bulunduğunu öğrenen İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü dedektifleri, alıcı kılığına girerek tablo satıcılarıyla bağlantı kurdu. Anlaşmanın ardından buluşma yerine gelen Hikmet Demirtaş (34) ile Suriye asıllı Hasan Ali (36), parayı alırken suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan sanıklar, tabloyu sekize katlayarak sakladıkları otomobilin şasesinden çıkardılar. Operasyonu genişleten ekipler, şebekenin diğer elemanları Mekki Demirtaş (36), Mehmet Yıldırım (30), Davut İlhan (32) ve Suriye asıllı Jamal İbrahim'i de (37) saklandıkları yerde yakaladı.

Şebeke üyelerinin, ifadelerinde, tabloyu Suriye'den Diyarbakır'a, oradan da müşteri bulmak amacıyla İzmir'e getirdikleri, tabloyu da nereden çaldığını bilmediklerini iddia ettikleri bir kişiden aldıklarını söyledikleri öğrenildi. İzmir Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, "İnterpol kayıtlarında, tablonun çalıntı olduğuna dair bir bilgi edinilemedi" dedi. Tablo Kültür Bakanlığı'na teslim edilecek.

Arif YAKICI


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır