|
|
Yılmaz ve Çelebi, POAŞ komisyonunda aklandı
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Kurtköy Havaalanı ihalesine ilişkin Meclis soruşturmasının ardından dün de Petrol Ofisi AŞ'nin (POAŞ) özelleştirme ihalesinde görevini kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında açılan soruşturmadan aklandı.
Komisyonun dünkü toplantısına katılan 15 üyeden FP ve DYP'li 5 üye Yılmaz'ın "Yüce Divan'a sevki" yönünde oy kullanırken, DSP, MHP ve ANAP'lı 9 üye ise "Yüce Divan'a sevke gerek olmadığı" yönünde oy verdi. Komisyonda aynı soruşturma kapsamında yer alan dönemin Devlet Bakanı, ANAP İzmir Milletvekili Işın Çelebi için yapılan oylama ise 9'a 4 "Yüce Divan'a sevke gerek olmadığı yönünde" sonuçlandı. Böylece Çelebi de Yılmaz gibi hakkındaki bu soruşturmadan aklanmış oldu. Çelebi'nin oylamasında, Yılmaz için "Yüce Divan" yönünde oy kullanan DYP Adana Milletvekili Halit Dağlı'nın "çekinser" kaldığı öğrenildi. Yılmaz hakkındaki Türkbank ihalesine ilişkin soruşturma komisyonu ise, dünkü karar oylamasını bugüne erteledi. Komisyon bugün saat 14.00'te toplanarak, kararını verecek.
Yılmaz: Kararlar yanlıştan dönme
ANAP lideri Mesut Yılmaz, dün, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, soruşturma komisyonlarının aklama kararını, "yanlıştan dönme" olarak değerlendirdi. Refahyol hükümeti yıkıldıktan sonra FP ve DYP'nin intikam, CHP'nin ezeli düşmanlığı yüzünden kendisi hakkında çok sayıda soruşturma açıldığını anlatan Yılmaz, "Soruşturma komisyonlarının şimdi alacağı kararlar, bizim açımızdan sadece bir yanlıştan dönülmesi anlamına gelecektir" dedi.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|