İMKB bünyesindeki Bölgesel Pazar KOBi Pazarı'na dönüştürülecek. Konuyla ilgili olarak Eylül ayına kadar model çalışmasının tamamlanması ve Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile görüşmelerin başlaması planlanıyor. İsmi "KOBi Pazarı" olarak değiştirilecek pazarda işlem görme şartları da sadeleştirilecek.
İMKB yetkililerin verdiği bilgiye göre, şirketlerin pazara başvuru süresi "kuruluşundan itibaren 2 yıl" yerine "kuruluşundan itibaren en az 1 yıl geçmiş olması" şeklinde değiştiriliyor. Piyasaya giriş için gerekli diğer koşullar da tek bir madde altında toplanarak sadeleştiriliyor.
Hisse senetlerinin tedavülünü engelleyici bir husus bulunmamak kaydıyla, şirketin mali ve hukuki durumu, faaliyetleri, hisse senetlerinin tedavül hacmi gözönüne alınarak, şirket hisse senetlerinin KOBİ Pazarı'nda işlem görebilmesi için yapılacak değerlendirme sonucunda Borsa Yönetim Kurulu`nun olumlu karar vermesi yeterli olacak.
Pazara kabul koşullarının sadeleştirilmesi suretiyle, KOBİ'lerin Sermaye Piyasası'ndan kaynak temin edebilmelerini kolaylaştırmak, söz konusu şirketlerin hisse senetlerinin Borsa`da güven ve şeffaflık ortamında, organize ikincil piyasada işlem görmesini temin etmek amaçlanıyor.
* Borsadaki Bölgesel Pazar KOBİ Pazarı haline dönüştürülecek.
* Böylelikle Ulusal Pazar'la aynı saatlerde işlem şansı doğacak.
* Şirketin KOBİ Pazarı'nda işlem görmesi için 1 yıllık geçmişi olması yeterli olacak.
* Ayrıca Avrupa Yatırım Bankası'ndan garantörlük anlaşması istenecek.
* Böylelikle özellikle internet şirketleri ile KOBİ'lerin sermaye piyasasından daha fazla yararlanması sağlanacak.