kapat

20.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Beyoğlu'nda Life Cafe-Bar
Hem lezzet, hem eğlence yeri olan mekanda, Latin Dans Geceleri de düzenleniyor...

BEYOĞLU... Eğlence ve damak zevki olarak gündemden hiçbir zaman düşmeyen bir yer. Her yerde, her köşede bar, cafe, meyhane ve restoran bulmak mümkün. Bu yoğunluk son zamanlarda aldı başını gidiyor. Ben de çok sık olmamakla birlikte Beyoğlu'nun gizemli ve güzel mekanlarını ziyaret etmeye çalışıyorum. Aslında, Beyoğlu damak zevki bakımından inanılmaz bir yer. O kadar güzel restoranlar, o kadar güzel ve salaş meyhaneler var ki anlatamam. Fırsat buldukça Beyoğlu'nu ve restoranlarını anlatmaya devam edeceğim.

İşte Life Cafe... Beyoğlu'nun yeni mekanlarından biri olan Life, Şubat ayından bu yana hizmet veriyor. Haftanın her günü sabah 10.00'dan gece 04.00'e kadar geniş bir müşteri portföyüne ev sahipliği yapan Life'da hafta sonları canlı müzikle coşuluyor.

Cuma geceleri Feridun Düzağaç, Cumartesi geceleri ise Murat Evgin sahne alırken, Çarşambaları "Latin Dans Geceleri" düzenleniyor. Latin dansın yaygınlaşmasını fırsat bilen Life'ın sahibi Selçuk Çetin, Pazar ve Pazartesi günleri dans dersi veriyor.

ZENGİN TASARIM
Sabah kahvaltısı, krep çeşitleri, sandviçler, sosis tava, paçanga böreği, makarnalar, madam gurme, Sezar ve şef salata çeşitlerinin yanısıra, Meksika steak, sarma, beefstrogonof gibi alternatiflerle dünyanın bütün içki çeşitlerini tadabileceğiniz Life, ender bulunabilen Latin yemeklerini de müşterilerine sunuyor.

Beyoğlu'nun zengin insan portföyüne göre tasarlanmış iç mimariye sahip olan Life'da gerçekleştirilecek olan sinema günlerinde, vizyondayken kaçırılmış filmleri izleme olanağı bulunabilecek.

Sabah kahvenizi yudumlarken gazete okuyabilir, akşam yemeğinde Latin ağırlıklı bir müzik ziyafeti çekebilirsiniz. Beyoğlu mekanlarında pek rastlanmayan VIP köşesi, Life'da isteyen müşteriler için hazır tutuluyor.

Uğramak isteyenler için Life Cafe Bar, İmam Adnan Sokak'ta.

TEL: (0212) 244 04 86 - 245 25 01

BUGÜN yeni mekanları tanıtmaya devam ediyorum. Bunlardan birisi de Çengelköy Karakol Sokak'ta bulunan Minik Cafe. İş Bankası'nın karşısındaki sokak. Minik Cafe'de 400 m2 salonda ailece okey ve kağıt oyunları oynanabilecek bir bölüm var. Ayrıca çocukların rahatlıkla oyun oynayabileceği, içerisinde kaydırak, çocuk evi ve tahtıravalli olan bir bölüm mevcut. Çin'den getirilen küçük hediyeliklerin satıldığı bir reyon, açık mutfak, muz ağaçları, çeşitli renklerde çiçekler ve bir köşede 150 senelik tarihi piyano bulunuyor. Bahçe 200 m2. Mevsimlik çiçeklerin bulunduğu bahçede güneşlik yerine sarmaşık ve hanımeli var. Manzara olağanüstü. Akşamları havai fişek gösterileri esnasında kahvenizi yudumlarken manzara karşısında iş stresinden uzaklaşıyorsunuz. Gemilerin ışıkları da, adı minik ama kendi büyük olan mekana ayrı bir hava katıyor.

Minik'in mönüsünden seçtiklerim ise şöyle; Akıntı burnundan çıkarılan ve özel bir sosla sunulan midye tava, krep hamurundan yapılan, içinde; havuç, tavuk, taze soğan ve dereotu bulunan çok hafif ve sağlıklı bir minik börek.

Sabah kahvaltısı, tereyağ, bal, zeytin, kaşar peyniri, reçel, salam, domates, salatalık, yumurta.

Ayrıca kumpir sevenler için İnebolu köylerinden özel getirilen tereyağı ile yapılan kumpir. Uğrayın, yeni lezzetleri siz de keşfedin.

Tel: 321 60 00 - 321 06 06

City Farm
Üç çocuklu, beş kişilik bir aile Denizel'ler... Yaşamdan mutluluk bekleyen bir aile. Sağlıklı beslenmeyi dert edinmişler, katı yağ yerine sıvı yağ tüketmekle işe başlamışlar ve Cumhuriyet Köyü'nde yaşamışlar. Yalnızca toprak, hava, su ve güneşle yetişen domateslerin, biberlerin, salatalık ve soğanların tadını orada yeniden keşfetmişler. Ve üzülerek, en küçükleri 14 yaşında olan çocuklarının sağlıklı lezzetle ilk kez tanıştığına tanık olmuşlar.

Anadolu'nun verimli topraklarında üretilip yurtdışına ihraç edilen doğal gıda ürünlerinden, insanların gerektiği gibi yararlanmadığını görmüşler.

İşte bu yüzden City Farm'ı açmışlar. Günümüz insanına sağlıklı bir gelecek sunan doğal yaşam ürünleri merkezinin ilkini Etiler, Ulus Mahallesi'nde hizmete sokmuşlar.

City Farm'ın kafeteryasında oturabilir, organik ses armonileriyle bütünleşen dinlendirici bir müzik eşliğinde bitki çayları içip dergi karıştırarak, günün yorgunluğunu giderebilirsiniz.

Yaşamın anlamını yeniden keşfetmek istiyorsanız, City Farm ile mutlaka tanışın.

Tel: (0212) 263 71 66 pbx

Papermoon' un manken aşçısı
Manken aşçı mı olur?" demeyin. Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz çocuk hem mankenlik hem de Papermoon'da aşçılık yapıyor. Adı; Onur Erol... 1978 Rize-Pazar doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini orada tamamlayıp 1997 yılında İstanbul'a yerleşmiş ve o yıl Akmerkez Papermoon'da aşçı olarak çalışmaya başlamış. Aynı zamanda Erberk Ajans'da fotomodellik ve oyunculukla uğraşmış. Birkaç film ve dizide küçük rol almış. Modayla da ilgileniyor ve ileriye dönük olarak kadın elbise modelleri çiziyor Onur.

YENİ DİZAYN
Aşçı olmasına bir arkadaşı aracı olmuş. Yemek konusunda çok başarılı olan Onur'un kısmetine Papermoon çıkmış. İlk işinin İtalyan restoranı olması Onur'u zorlasa da, kısa zamanda başarılı bir aşçı olmuş.

Şimdi her gece ünlülerle dolup taşan Papermoon'da çalışıyor. Bu arada Papermoon, yazlık bahçesini yeni dizaynıyla açtı. Sandalye ve masaları değiştirdi, havuzunu büyüttü. Çok güzel oldu Papermoon'un bahçesi. Her zaman güler yüzlü olan ve tüm çapkınların peşinde koştuğu Melisa ile yeni kız Neslihan kapıda sizleri karşılamaya, Papermoon'un müdürü Erol da tüm sorunlarınızla ilgilenmeye hazırlar. Barmen arkadaşlar, garsonlar, şefler, İtalya'dan gelen yeni aşçı Marco'nun çok ilginç mönüsü sizleri bekliyor. Bu arada o İtalyan aşçıyı da başka bir gün yazacağım. Adam her şeyi kendi imal ediyor, yeni tatlar yaratıyor. Mesela Carcıofı Milano'ya, yani tavada sıcak taze enginara bayıldım. Harikaydı. Kenan Erçetingöz yazıyor


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır