|
|
Izgara portakal ve çilek
MALZEMESİ
* 4 adet portakal (soyulmuş ve dilimlenmiş)
* 4 çorba kaşığı şeker
* 2 çorba kaşığı portakal likörü
* 250 gr. çilek (dilimlenmiş ve hafifçe şekerlenmiş)
|
HAZIRLANIŞI:
Portakal dilimlerini derince bir kapta şeker ve portakal likörüne yatırıp, 15 dakika dinlendirin. Orta hararetteki ızgaraya portakal dilimlerini dizip 3-4 dakika pişirin. Portakalın üstündeki şeker karamelleşmeli ve dilimler yumuşamalıdır. Tabaklara aldığınız portakal dilimlerini şekerli çilek dilimleri ile süsleyip, sıcak servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|