|
Meksika Burgeri
MALZEME (6 Kişilik)
* 750 gr. köftelik kıyma
* 1 küçük kutu barbunya konservesi
* 4 adet taze soğan
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 adet acı sivribiber
* Tuz* Karabiber
* 100 gr. rendelenmiş kaşarpeyniri
Süslemek için:
* 1 küçük paket mısır cipsi
* 1 adet domates
* 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
* 1 tatlı kaşığı pul biber
|
HAZIRLANIŞI:
TAZE soğanı ince kıyın. Barbunya konservesini yıkayıp süzün. Kıyma, barbunya, taze soğan, salça, ince doğranmış sivribiber, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız karışımdan 6 adet yassı köfte elde edin. Köfteleri barbeküde iki tarafı da kızaracak şekilde pişirin. Ateşten almadan önce üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpin. Köfteleri servis tabağına alın. Mısır cipslerini üzerlerine yerleştirin. Domatesleri cipslerin üzerine yarısı açık kalacak şekilde dizin. Üzerine süzme yoğurt koyup, pul biber serperek servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|